24.11.2011

Bashkimi i pasurisë së gruas me atë të burrit

Pyetje:”A lejohet në islam që pasuria e gruas, ti bashkëngjitet asaj të burrit dhe së bashku të përballojnë jetesën?” Shejh Xhadul Hak, ish shejhu i Ez’herit Përgjigje:”Në origjinë, secili nga bashkëshortët duhet të ketë...[more]

Category: Të ndryshme

24.11.2011

Udhetimet mes studenteve, qe organizohen nga universiteti

Pyetje:”Cili është qëndrimi i islamit lidhur me udhëtimet që organizon universiteti me studentët dhe studentet, sidomos gjatë stinës së verës?” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Takimi dhe komunikimi mes mashkullit dhe...[more]

Category: Të ndryshme

22.11.2011

MREKULLITË E PERCEPTUESHME QË NDODHËN NË EMIGRIMIN PROFETIK

Pyetja: Është transmetuar se Allahu i Lartësuar ua verboi vështrimet idhujtarëve, që qëndronin natën e emigrimit rreth shtëpisë së Profetit [a.s] dhe Profeti [a.s] doli nga mesi i tyre i pacenuar. Transmetohet edhe se merimanga...[more]

Category: Të ndryshme

22.11.2011

EMIGRIMI I PROFETËVE DHE EMIGRIMI I PROFETIT MUHAMED [a.s].

Pyetja: A ka qenë hixhreti (emigrimi) një çështje e veçantë e të Dërguarit të Allahut, Muhamedit [a.s], apo edhe profetët e tjerë veç tij kanë emigruar?  Përgjigja nga d. Jusuf Abdullah el Kardaui:   Me emrin e...[more]

Category: Të ndryshme

17.11.2011

KLASIFIKIMET E EMIGRIMIT LEGJITIM DHE EMIGRACIONI (IZOLIMI) SOCIAL

Pyetja: Shumë prej të rinjve përziejnë midis emigrimit në konceptin e ditur të Sheriatit (Jurisprudencës Islame) dhe emigrimit social me kuptimin “izolim social”, në të cilin besimtarët duhet të veçohen nga shoqëria jobesimtare....[more]

Category: Të ndryshme

15.11.2011

Kur jepet besa për të hyrë në Islam dhe për të bërë Hixhret.

Pyetja: Kemi lexuar në hadithet e profetit (a.s), se një beduin e shkeli besën që ia kishte dhënë Profetit [a.s] për islamizim dhe emigrim (hixhret). A konsiderohet diçka e tillë lëshim i fesë (apostazi)? Nëse përgjigja është po,...[more]

Category: Të ndryshme

29.09.2011

Martesa me një vajzë të cilës nuk i dihen prindërit

Pyetje:”Unë jam një i ri besimtar praktikant dhe dua të martohem me një vajzë, të cilës nuk i dihen prindërit biologjikë. Ajo është rritur në një familje të mirë dhe prindërit e saj adoptues, e kanë edukuar me edukatë fetare dhe...[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 36 to 42 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook