14.09.2011

Lutet por nuk i pranohet lutja

Pyetje:”Disa njerëz të mirë, luten e luten për diçka, por këto lutje nuk u pranohen. Mos do të thotë kjo se Zoti është zemëruar me këta njerëz të mirë?” Shejh Sharavi Përgjigje:”Zoti u përgjigjet lutjeve të robërve të Tij...[more]

Category: Të ndryshme

07.07.2011

Neglizhenca në punë si rrjedhojë e pagës së ulët

Pyetje: Institucioni ku unë punoj nuk e ka marrë shumë për bazë dëshminë e shkollës time, prandaj unë paguhem me gjysëm rroge. Kjo gjë më ka bërë që mos të jem korretkt me orarin e punës, por duke mos neglizhuar aspak...[more]

Category: Të ndryshme

11.06.2011

Akti martesor në vendet perëndimore

            Pyetje: Kam një pyetje në lidhje me aktin martesor që kryhet sipas rregullave ligjorë në Evropë. Pas kryerjes së këtij akti a lejohet jetesa bashkëshortore? Ky...[more]

Category: Të ndryshme

08.06.2011

A duhen shkeputur lidhjet me te afermit jomyslimane?

Pyetja: A lejohet që burri musliman ta ndalojë në mënyrë të prerë gruan e tij perëndimore e cila ka pranuar fenë islame, nga vizita e prindërve të saj të krishterë, ose ta lejojë që t’i vizitojë ata rrallë? A pretendon Islami që...[more]

Category: Të ndryshme

08.06.2011

Pikëpamje sheriatike (ligjore islame) mbi karikaturat

Pyetja: Cila është dispozita islame mbi simbolikën dhe aludimin e vizatimit të karikaturave, orientimeve tallëse që përmbajnë ato dhe përdorimin e disa teksteve hyjnore në to?  Përgjigja:   Me emrin e Allahut,...[more]

Category: Të ndryshme

06.06.2011

A lejohet marrja e tejemumit ne gurë dhe mur?

Pyetja: Cila është dispozita fetare për marrjen e tejemumit duke përdorur gurin ose murin nëse myslimani është në burg apo është i sëmurë në spital? Në Algjeri nëpër xhami vendoset një gur i vogël për këtë qëllim. Përgjigja nga...[more]

Category: Të ndryshme

06.06.2011

Pastrimi i enëve alkoolike

Pyetja: Disa shishe bosh që supozojmë se kanë qenë të mbushura me alkool, a mund t’i pastrojmë dhe t’i përdorim? Si mund të pastrohen? Cila është dispozita fetare për enët të cilat janë përdorur për zierjen e rakisë? Përgjigja:...[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 43 to 49 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook