21.03.2011

Smira e lëvduar

Abdullah ibnu Umer (r.a) transmeton, se profeti (a.s) ka thënë: “Nuk ka smirë tjetër, përveç smirës ndaj dy personave. Njërit Allahu i ka dhënë Kur’anin e ai i jep hakun ditën dhe natën dhe një personi tjetër, që Allahu i ka...[more]


21.03.2011

Të qash kur lexohet Kurani Fisnik

Ibnu Mes’udi tregon: I dërguari i Allahut më tha: “Më lexo Kur’an”! “Të ta lexoj ndërkohë që ai të ka zbritur ty? – i thashë. Ai tha: “Kam dëshirë ta dëgjojë prej dikujt tjetër”. Fillova të lexoj nga surja Nisa derisa arrita tek...[more]


21.03.2011

Frytet e namazit të falur me përkushtim

Othman inbu Af fan (r.a) ka thënë: Profeti (a.s) ka thënë: “Çdo musliman që bëhet gati për të falur namazin farz, nëse merr abdes në formën më të mirë, përkushtohet në namaz e në ruku,[1]atij i shlyen të gjitha mëkatet e...[more]


21.03.2011

Lumturia e besimtarit

Ubejdullah ibnu Muhsin transmeton nga i dërguari i Allahut, se ai ka thënë: “Kush gdhin i qetë në vatrën e tij,i shëndoshë në trup dhe ka të garantuar rrizkun e ditës, është tamam sikur ka poseduar të tërë dynjanë.”[1] Dritë...[more]


21.03.2011

E habitshme çështja e besimtarit

Suhejb ibnu Sinan transmeton, se Profeti (a.s) ka thënë: “Çështja e besimtarit është e habitshme. Në fakt e gjithë çështja e tij është mirësi. Kjo i ndodh vetëm besimtarit. Nëse i vjen një e mirë, ai falenderon dhe kjo është mirë...[more]


21.03.2011

Një panoramë e frikshme

Një panoramë e frikshme Usame ibnu Zejdin ibnu Harithe (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka thënë: Kam dëgjuar profetin a.s të thotë: “Në ditën e gjykimit do të merret një person dhe do të hidhet në zjarr. Do t’i nxirren të...[more]


21.03.2011

Namazi i Istihares

Xhabir ibnu Abdullah (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka thënë: “Profeti a.s na ka mësuar të falim namazin e istihares në të gjitha çështjet, ashtu siç na mësonte ndonjë sure të Kur’anit. Ai ka thënë: “Nëse dikush prej jush ka të...[more]


Displaying results 71 to 77 out of 90

Oraret e faljes

06/06/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:5705:0312:4616:4420:1722:09

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook