21.03.2011

Ëmbëlsia e Besimit

Enesi (Allahu qoftë i kënaqur me të) transmeton, se profeti a.s ka thënë: “Kush i ka tre cilësi, ka gjetur ëmbëlsinë e besimit. Allahu dhe i dërguari i Tij të jenë tek ai më të dashur se çdo gjë tjetër. Ta dojë një person vetëm...[more]


09.03.2011

Pastërtia e trupit dhe pastërtia e zemrës

Ibnu Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka thënë: Profeti a.s po kalonte përpara dy varreve dhe tha: “Ata të dy po ndëshkohen. Ata mendonin se veprimi që kryenin ishte gjë e lehtë. Njëri prej tyre nuk pastrohej nga urina,...[more]


09.03.2011

Ndalimi i veshjes së arit për burrat

Ibnu Abazi (Allahu qoftë i kënaqur me të) transmeton se profeti a.s pa një burrë, që në dorën e tij kishte një unazë floriri. Ai menjëherë ia hoqi dhe ia hodhi, pastaj shtoi: “A dëshiron ndonjëri prej jush që të ketë një prush...[more]


09.03.2011

Forca dhe qëndrueshmëria e besimtarit

Ebu Hurejra (r.a) ka thënë: I dërguari i Allahut ka thënë: “Muslimani i fortë është më i mirë dhe më i dashur tek Allahu se muslimani i dobët, por tek secili ka mirësi. Përfito nga ajo që të bën dobi, kërko ndihmë nga Allahu,...[more]


09.03.2011

Nxitimi për të falur namazin me xhemat

Ebu Hurejra (r.a) transmeton nga i dërguari i Allahut, se ai ka thënë: “Nëse njerëzit do ta dinin se çfarë shpërblimi ka tek thirrja dhe rreshti i  parë, nëse nuk do të kishin vetëm një mundësi përveç që të hidhnin short do...[more]


09.03.2011

Ngacmimi i shejtanit për të shmangur faljen e namazit

Ebu Hurejre (r.a) transmeton, se profeti a.s ka thënë: “Shejtani lidh tre nyje pas kokës kur ndonjëri prej jush bie në gjumë. Për çdo nyje troket dhe thotë: ke një natë të gjatë, prandaj fli. Nëse zgjohesh dhe e përmend Allahun,...[more]


09.03.2011

Mbajta e lidhjes farefisnore

Ebu Hurejra (r.a) transmeton, se një person i tha të dërguarit të Allahut: “O i dërguar i Allahut, unë kam njerëz të afërt, i mbaj lidhjet me ta, por ata i kanë  shkëputur lidhjet me mua, sillem mirë, ndërsa ata sillen keq...[more]


Displaying results 78 to 84 out of 90

Oraret e faljes

06/06/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:5705:0312:4616:4420:1722:09

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook