09.03.2011

Kujdesi nga sprova e dynjasë

Ebu Seid El Hudrij (r.a) transmeton nga profeti a.s. ka thënë: “Dynjaja është e ëmbël dhe e gjelbër. Allahu ju ka bërë zëdhënës në të, që t’ju shikojë se si do të veproni. Kini frikë dynjanë dhe gratë, sepse sprova e parë e bijve...[more]


07.03.2011

Pavlefshmëria e dynjasë tek Allahu

Xhabir ibnu Abdullahi (r.a) tregon, se profeti a.s po kalonte në treg e në krah të tij kishte njerëz. Duke ecur kaluan pranë një keci veshprerë të ngordhur. E mori e kapi prej veshësh pastaj tha: “Kush e do këtë me një...[more]


07.03.2011

Vizita e një vëllai për hir të Allahut

Ebu Hurejra transmeton se profeti a.s. ka thënë: “Një njeri shkoi të vizitonte një vëllain e tij në një fshat tjetër. Allahu dërgoi një ëngjëll në rrugën nga do të kalonte. Kur ai kaloi pranë tij, ëngjëlli e pyeti: Ku po...[more]


07.03.2011

Bashkëshoqërimi me njerëzit e mirë

Ebu Musa el Esh’arij (r.a) transmeton se profeti a.s. ka thënë: “Shembulli i shokut të mirë dhe atij të keq është si shembulli i mbartësit të aromës së mirë dhe farkëtarit. Mbartësi i aromës së mirë ose do të dhurojë një aromë të...[more]


07.03.2011

Banori i zjarrit që ka dënimin më të lehtë

Nu’man ibnu Beshiri ka thënë: Kam dëgjuar profetin a.s të thotë: “Në ditën e gjykimit banori i zjarrit, që do të ketë dënimin më të lehtë, është ai person që në shputat e këmbëve i vendosen dy thëngjij dhe për shkak të tyre i...[more]


07.03.2011

Keqardhja e Profetit a.s. për popullin e tij

Xhabiri ka transmetuar se profeti a.s ka thënë:“Shembulli im dhe shembulli juaj është si shembulli i një burri, që ka ndezur një zjarr. Karkalecat dhe fluturat bien në të, ndërsa ai i largon që andej. Unë ju shtrëngoj prej...[more]


Displaying results 85 to 90 out of 90

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook