16.12.2011

Njeriu nuk ngopet me pasuri

Ibnu Abasi dhe Enes ibnu Malik transmetojnë, se profeti (a.s) ka thënë: “Në qoftë se i biri i Ademit do të kishte një luginë me flori, do të dëshironte të kishte dy lugina. Mirëpo gojën e tij nuk e mbush asgjë tjetër përveç...[more]


16.12.2011

Pranimi i pendeses, shenje e meshires hyjnore

Transmetohet nga Ebu Nuxhejd, Imran ibnul Husajn El Huzaij, se një grua nga Xhuhejne që kishte ngelur shtatzënë nga kryejra e imoralitetit, vjen tek profeti (a.s) dhe i thotë: “O i Dërguar i Allahut! Unë meritoj të ndëshkohem,...[more]


16.12.2011

Respekti i melekeve per nxenesin e dijes

Zir ibnu Hubejsh thotë: “Erdha tek Saf’uan ibnu Asali që ta pyes për fshirjen mbi meste”. Ai më tha: “Përse ke ardhur o Zir”. “Për të kërkuar dijen”, – u përgjigja. Ai tha: “Me të vërtetë ëngjëjt shtrijnë krahët e tyre mbi...[more]


12.11.2011

Mungesa e Ka’b ibnu Malik në betejën e Tebukut

Abdulla ibnu Ka’b ibnu Malik, një prej djemve të Ka’bit, udhërrëfyes i babait të tij kur u verbua tregon: Kam dëgjuar Ka’b ibnu Malikin i cili ka folur për mungesën e tij në betejën e Tebukut. Ka’bi thotë: “Nuk kam munguar në...[more]


12.11.2011

Pranimi i pendesës për njeriun që vret me qëllim

Ebu Seid Sa’d ibnu Malik ibnu Sinan el Hudri transmeton nga profeti (a.s.) se ka thënë: [1] Në një transmetim tjetër të saktë thuhet: Në një transmetim tjetër të saktë thuhet:  E në një transmetim tjetër : Jetëshkrimi i...[more]


25.10.2011

Çfarë nuk duhet të veshë haxhiu

Abdullah ibnu Umer tregon për një burrë, i cili pyeti: “O i Dërguar i Allahut, çfarë rrobash duhet të veshë haxhiu?” I Dërguari i Allahut tha: “Ai nuk duhet të veshë këmishë, çallmë, pantallona, pelerinë me kapuç, dhe as meste,...[more]


25.10.2011

Vendet ku vishet Ihrami per Haxh

Abdullah ibnu Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të) thotë: Profeti (a.s) përcaktoi Dhul Hulejfen për banorët e Medinës, El Xhuhfen për banorët e Shamit, Karnul Menazil për banorët e Nexhdit dhe Jelemlemin për banorët e Jemenit....[more]


Displaying results 29 to 35 out of 90

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook