26.07.2011

Agjërimi në gjuhën e Sheriatit

Ebu Hurejere (r.a) transmeton, se Profeti (a.s) ka thënë: “Allahu i Lartësuar thotë: Çdo punë të mirë që kryen i biri i Ademit, shpërblehet nga dhjetëfish deri në shtatëqind fish, përveç agjërimit. Ai është për Mua dhe vetëm...[more]


26.07.2011

Obligueshmëria dhe urtësitë e agjërimit

Abdullah ibnu Umer transmeton, se profeti (a.s.) ka thënë: “Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: dëshmia se nuk ka zot tjetër që e meriton të adhurohet përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, falja e...[more]


20.07.2011

Përgëzimi për ardhjen e muajit të Ramazanit

Ebu Hurejre (r.a.) transmeton se profeti (a.s.) ka thënë: “Ju erdhi muaji i begatë i Ramazanit. Në këtë muaj Allahu ua ka bërë obligim agjërimin. Në këtë muaj hapen dyert e qiellit, mbyllen dyert e zjarrit të Xhehenemit,...[more]


20.07.2011

Si e kuptojmë ardhjen e muajit Ramazan?

            Abdulla ibnu Umer thotë: Profeti (a.s.) ka thënë: “Mos filloni agjërimin derisa të shikoni hënën e re dhe po ashtu mos e ndërpritni agjërimin derisa të shikoni...[more]


20.07.2011

Në prag të Ramazanit

Hadithi i Parë: Paraprija e muajit të Ramazanit me agjërim             Ebu Hurejre transmeton nga profeti (a.s.) i cili ka thënë: “Mos i paraprini Ramazanit duke agjëruar...[more]


07.07.2011

Nje e mire shperblehet me dhjete

Transmetohet nga Ebu-l-Abbas Abdull-llah ibn Abbas ibn Abdul-Mutalib r.a. nga i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. se All-llahu i Lartësuar ka thënë: “Vërtet All-llahu i ka përcaktuar cilat janë veprat e mira e cilat të këqija,...[more]


07.07.2011

Namazi me xhemat

Ebu Hurejre r.a. përcjell se i Dërguari i All-llahut s.a.v.s ka thënë: “Namazi i njeriut në xhemat është më i vlefshëm se namazi i falur në shtëpinë e tij apo në treg për njëzet e disa shkallë. Kush merr abdes në formën më të...[more]


Displaying results 50 to 56 out of 90

Oraret e faljes

21/06/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:53 05:0212:4916:4820:2322:18

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook