11.06.2011

Ne rruge te Zotit

Transmetohet nga Ebu Musa Abdullah ibn Kajs Eshariu r.a. që thotë: “E kanë pyetur të Dërguarin e Allahut a.s. për njeriun që lufton për të treguar trimëri, për atë që lufton nga fanatizmi dhe për atë që lufton për sy të botës,...[more]


11.06.2011

Vrasesi dhe i vrari ne zjarr

Nga Ebi Bekre Nufeji ibn Harith Eth-Thekafi transmetohet se profeti a.s. ka thënë: “Kur dy myslimanë ndeshen me shpata me njëri-tjetrin edhe vrasësi edhe i vrari janë në Zjarr. Për vrasësin është e qartë, po i vrari pse është në...[more]


09.06.2011

Zoti shikon zemrat tuaja

Ebu Hurejra transmeton nga profeti (a.s.) se ai ka thënë: [1]<//a> Jetëshkrimi i transmetuesit të hadithit: Abdurrahman Sahr Ed-Deusi është emri i vërtetë i Ebu Hurejras. Mirëpo ai u njoh me epitetin Ebu Hurejra ngaqë...[more]


06.05.2011

Njeriu shperblehet per çdo veper, sado e vogel qofte

Sa’d ibnu ebil Uekas, një prej 10 personave të përgëzuar me xhenet thotë: “Në vitin e haxhit të lamtumirës, profeti (a.s) erdhi tek unë për të më vizituar, ngaqë isha i sëmurë. Ju drejtova profetit (a.s) me këto fjalë: O i...[more]


03.05.2011

E jotja është ajo çka ke pasur për nijet

Hadithi i Pestë Transmetohet nga Ebu Jezid Ma’n ibn Jezid ibn Ahnes (r.a), babai dhe gjy­shi i të cilit kanë qenë as-habë, se ka thënë: “Babai im Jezidi, i ka marrë disa dinarë (prej ari) që t’i ndajë sadaka dhe i lë te një...[more]


03.05.2011

Shperblimi varet nga nijeti

Ebu Abdullah Xhabir ibnu Abdulla el Ensarij thotë: “Në një betejë ishim me të Dërguarin e Allahut (a.s) dhe ai na tha: “Vërtet në Medine ka burra, të cilët kanë qenë me ju, qoftë kur keni ecur nëpër kodra, qoftë nëpër lugina....[more]


30.04.2011

Nijeti eshte i vazhdueshem

Aishja (Allahu qoftë e kënaqur me të) transmeton, se profeti (a.s) ka thënë: “Pas çlirimit të Mekes nuk ka më emigrim (hixhret). Ndërsa lufta dhe nijeti janë të vazhdueshme. Nëse ftoheni për të përkrahur fenë e Allahut, mos...[more]


Displaying results 57 to 63 out of 90

Oraret e faljes

22/10/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:21 06:5312:3315:2917:5919:21

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook