06.05.2016

Hilafeti i Omer ibn Abdulazizit

Sulejman ibn Abdul Melik zgjodhi Omer ibn Abdulazizin në krye të hilafetit, për shkak se Omeri ishte njeri i mirë, i devotshëm dhe i drejtë.[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Figura islame

08.03.2016

Lideri fisnik: Salahudin Ejubi

Ai është mbreti triumfator Ebu Dhafër Jusuf ibn Ejub ibn Shadhi ibn Meruan. Ai është themeluesi i shtetit Ejubit në Egjipt dhe Sham. Ai është kalorësi fisnik, heroi guximtar dhe lideri më i mirë që ka parë historia e...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Figura islame

02.05.2014

Ali ibnu Ebi Talib dhe pasuria

Protagonisti i kësaj teme do të jetë Ali ibnu Ebi Talibi, një nga dhjetë të përgëzuarit me xhenet. Ne do të përpiqemi të depërtojmë brenda shtëpisë dhe familjes së tij, për të zbuluar disa fragmente nga jeta e tij private,...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

28.04.2014

Xhevahiri i fshehur i Qipros

Feja islame është tashmë besimi me rritjen më të shpejtë në botë me rreth 1,5 miliard ndjekës nga shumë vende dhe prejardhje. Megjithëse Profeti Muhamed (Paqja dhe meshira qoftë mbi të) ishte një arab me banim në qytetet e Mekes...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

12.04.2014

Safije bintu Hujej ibnul Ahtab

Babai i Safijes, është Hujej ibnul Ahtab, udhëheqësi dhe rabini i çifutëve të fisit Benu Nedir. Çifutët e Medines, ishte tre fise: Benu Kajnuka, Benu Nedir dhe Benu Kurejda. Për shkak se ata e shkelën marrëveshjen me Profetin a.s...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

11.04.2014

Hasen El-basri dhe qëndrimi i tij në krizat politike

Mund të themi se natyra e marrëdhënieve mes pushtetit politik të kalifëve dhe emirëve, dhe mes pushtetit fetar të hoxhallarëve, fakihëve dhe sufistëve, dominohej nga dy linja, të cilat janë: E para: Linja e parimeve themeltare...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

01.04.2014

Profecia e 7 ëndrrave dhe 7 interpretimeve

Meditim mbi jetën e teologut, politikanit, poetit dhe publicistit, Hafiz Ali Korça KORÇE- Kishte qenë një natë e gjatë. Dhoma ndriçohej nga disa qirinj që ishin tretur deri në mes. Në shtëpinë gjysmë të ndriçuar ndihej aroma...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 105
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook