25.01.2014

Mësime mbresëlënëse nga Imam al Gazaliu

Edhe sot kur ne çajmë udhën tonë nëpër dekadën e dytë të shekullit të XX, ka ende shumë për të mësuar nga vlerësimi tronditës i  jetës së Imam Gazaliut (1056-1111). Fatkeqësisht, këto momente iluminuese që mund të përdoren...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

27.12.2013

Ebu Bekri, iniciator në shërbimet sociale

Edhe në këtë temë, ne do të trajtojmë disa fragmente nga jetëshkrimi i Ebu Bekrit. Këtë do e bëjmë duke nxjerrë në pah, nismat dhe iniciativat e tij për t’i shërbyer shoqërisë dhe komunitetit. Iniciativat dhe sakrificat e Ebu...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

16.11.2013

Alija Izetbegoviqi, njeriu që vuajtjet i përballoi më këmbë

Në një intervistë që ia dha gazetës spanjolle El-Mundo, Alija Izetbegoviq në pyetjen se ç’i lë në amanet popullit të vet, u përgjigj: “Besimin në Zotin dhe besimin në vetvete!” Tërë pesha dhe barra, por edhe korrektësia e jetës...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

10.09.2013

Abdurrahman ibnu Auf, modeli i të pasurve

Në këtë temë, do të flasim mbi një figurë tjetër të përgëzuar me xhenet nga Profeti a.s, dhe ai është Abdurrahman ibnu Auf, Zoti qoftë i kënaqur me të. Abdurrahman ibnu Auf, është një nga shokët dhe miqtë e Profetit a.s dhe...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

06.09.2013

Boja e haxhiut, një nga sekretet e xhamisë Sulejmanie

Është i njohur fakti se lënda kryesore e prodhimit të bojës është bloza. Sigurisht po flasim për bojën që shpiku arkitekt Sinani, i cili e prodhonte nga bloza që lëshonin kandilat në hapësirën e xhamisë Sulejmanie në Stamboll....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

26.07.2013

Këshilla që Ebu Hazim El-arexh i bëri Halifes musliman

Sot do të ndalemi me historinë e një figure tjetër nga brezi i Tabi-inve, që ishte i çalë, por shumë i zgjuar, Seleme ibnu Dinar Zoti e mëshiroftë. Ai është një nga figurat më të shquara nga Tabi-inët dhe njihej me emrin Ebu...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

22.06.2013

Hadixheja - Zoti qoftë i kënaqur me të

Hadixheja - Zoti qoftë i kënaqur me të   Ne jemi dëshmitarë që Zoti i madhëruar i zgjedh dhe i vlerëson disa njerëz. Ndodhin ngjarje të cilat shpesh herë na bëjnë të pyesim veten: Përse të mos isha unë në vend të filanit?...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 102

Oraret e faljes

14/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:45 06:2011:3214:0716:3017:57

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook