12.05.2013

Marije bintu Shem'un r.a

Profeti a.s u martua me Marije bintu Shem'un në vitin e shtatë hixhri. Ajo kishte lindur dhe ishte rritur në Port Said të Egjyptit  dhe feja e saj ishte krishterimi. Marija bashkë me motrën e saj Sirin, shërbenin në...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

18.04.2013

Umer ibnul Hattabi dhe përkujdesja ndaj gruas

Në këtë temë, do të diskutojmë mbi Halifen e dytë musliman dhe një nga dhjetë sahabët e përgëzuar me xhenet, Umer ibnul Hattabin dhe vëmendjen që i kushtonte ai gruas. Ndërkohë që flasim mbi Umerin, na shkon mendja menjëherë në...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

20.03.2013

Marrëdhëniet e Profetit a.s me Fatimen dhe Aliun

Kjo temë do të jetë rreth vajzës së Profetit a.s Fatimes dhe Ali ibnu Ebi Talibit.  Në këtë temë, do të përjetojmë disa momente dhe fragmente me Ali ibnu Ebi Talibin dhe gruan e tij Fatimen, vajzën e të dërguarit të Zotit....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

09.03.2013

Universiteti i Al Kajravinëve, më i vjetri në botë, i ndërtuar nga një grua

Ekspertë të historisë islame, e kanë konsideruar universitetin e Kajravinëve, në qytetin Fas në Marok, si universitetin më të lashtë në botë. Veç kësaj, universiteti njihet për rolin e tij ekonomik, shkencor, politik dhe...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

20.02.2013

Rilindasi Hoxha Hasan Tahsini në mbrojtje të trojeve joshqiptare të Çamërisë nga aneksimi dhe kolonizimi grek

Në këtë vit jubilar të 100-vjetorit të shpalljes së pavarësisë dhe të krijimit të shtetit shqiptar, nuk mund të mos kujtojmë një nga momentet kyçe të historisë shumëshekullore të popullit tonë për liri, pavarësi dhe demokraci,...[more]

Category: Figura islame

12.02.2013

Njih Profetin Muhamed

Falënderimi i takon Allahut i Cili na ka treguar rrugën e udhëzimit dhe na ka larguar nga rruga e gabuar. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për profetin Muhamed i cili është dërguar si mëshirë për të gjithë botët dhe për të...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

09.02.2013

Umer ibnul Hattabi dhe stimulimi i gjenive

Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Në këtë temë, do të përpiqemi t’i qasemi mënyrës që Umer ibnul Hattabi përdorte për të stimuluar fëmijët dhe të rinjtë drejt suksesit. Një ditë, Profeti a.s ishte ulur me shokët e tij. Ai e kishte...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 102

Oraret e faljes

14/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:45 06:2011:3214:0716:3017:57

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook