17.01.2013

Jeta e gjykatësit Shurejh

Ju urojmë mirësardhjen në emisionin tonë, në të cilin flasim mbi brezin e Tabi'inëve, brez i cili erdhi pas brezit të bashkëkohësve të Profetit a.s. Në çdo emision ne rrëfejmë shkurtimisht biografinë e një prej këtyre heronjve...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

04.12.2012

Tre hoxhallarë të shquar dhe njëkohësisht tre kryebashkiakë të kryeqytetit shqiptar Tiranës

Shumë njerëz sot do të habiteshin, por ja që kjo gjë është një fakt. Në periudhën e parë të Shtetit Indipendent Shqiptar 1920-1939 Tiranën e kanë drejtuar jo pak, por tre hoxhallarë të shquar si kryebashkiakë. Ata jo vetëm që e...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

10.11.2012

Abdul Melik ibnu Umer ibnu Abdul Aziz

Fillojmë me emrin e Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Falenderimet më të sinqerta i takojnë Zotit të madhëruar, paqa dhe mëshira e Tij qofshin mbi profetin Muhamed a.s, familjen dhe shokët e tij. Në këtë temë, do të...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

05.11.2012

Roli i klerit musliman ne mbrojtje të çështjes kombëtare.

 "Na shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi të tanë vllazën gjaku dhe vllazën (vatani) atdheu. Do të shkojmë mbarë e mirë shoq me shoq si jemi tue shkue, do të punojmë së bashku për lulëzimin e atdheut tonë dhe do ta...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

27.08.2012

Ibnu Halduni, dijetari më i shquara në lëmin e sociologjisë

Nëse kultura islame nuk do i kishte ofruar njerëzimit më shumë se Ibnu Haldunin, kjo do të mjaftonte. Ai është një ndër dijetarët e njerëzimit, me të cilit civilizimi islam ndihet krenar. Ai hodhi bazat e sociologjisë dhe është i...[more]

Category: Figura islame

18.04.2012

Jetëpërshkrim per Jakub Asipi

Thirrej ndryshe mulla Jakupi.   Jakup Asipi lindi në fshatin Sllupçan të Kumanovës më 2 Shkurt 1951 nga një familje me taban fetar dhe patriotik të njohur në krahinën e tij. Që në moshë të vogël ai shprehte inteligjencë të...[more]

Category: Figura islame

09.04.2012

Per nder te pr. Ali Bashes

Profeti (a.s) thotë: “Allahu nuk e heq dijen nga toka njëherazi, por e heq përmes vdekjes së dijetarëve……” Ky përshkrim profetik na duket se natyrshëm përfshin edhe rahmetliun Pr. Ali Bashën i cili ndërroi jetë para një jave....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 102

Oraret e faljes

21/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5206:2911:3314:0216:2517:51

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook