29.03.2012

Kalifi Harun er Rashidi

Ebu Xheafer Harun ibn Muhamed el Mehdi ibnul Mensur është kalifi abasit. Literaturat bëjnë një qasje të gabuar dhe të paqenë ndaj kësaj figure duke e portretizuar atë si të dhënë pas dëfrimit dhe zbavitjes. Harun er Rashidi...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

23.03.2012

ABAS IBNU FIRNAS, “AVIATORI” I PARË NË HISTORI

Nga studimet e myslimanëve të hershëm mund të përmendim: Thabit ibnu Mensur, Havarizmi, El Betani, Jahja ibnu Mensur etj... Këta përbënin zanafillën e shkencave të aerodinamikës. Më vonë, këtyre përpjekjeve iu bashkëngjitën dhe...[more]

Category: Figura islame

21.02.2012

Ligjëruesi i Zahrasë

Sot do t’ju tregoj për një gjykatës të madh, i cili ishte gjykatësi i bashkësisë së Andaluzisë, pozicion ky që i përgjigjet atij të kryegjykatësit në Bagdad. Ai ishte gjithashtu ligjëruesi kryesor dhe dijetari i saj më i madh....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

16.02.2012

SUNDIMTARI DINJITOZ

Jemi me një tjetër jetëshkrim madhështor, për të cilin besoj se nuk keni dëgjuar. E në fakt gjigantët e Islamit për të cilët ne nuk kemi dëgjuar janë vërtetë të shumtë... Po bëjmë fjalë për një mbret, jetëshkrimi dhe veprat e...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

06.02.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/7

Imam Ahmedi dhe dijetarët e kohës së tij: Dijetarët e kohës së imam Ahmedit ishin të shumtë dhe thuajse të gjithë e kontaktuan imam Ahmedin dhe nxunë dije prej tij. Por kishte edhe profesorë, tek të cilët ai u kualifikua....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

03.02.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/6

Moralet dhe virtytet e imam Ahmedit: Ebu Bekër el Merudhi ka thënë: “Ebu Abdullahu nuk injoronte. Nëse injorohej prej dikujt, ai përmbahej, tregohej i matur dhe thoshte: “Allahu mjafton!” Ai nuk ishte smirëzi dhe as i ngutur....[more]

Category: Figura islame

31.01.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/5

Adhurimi dhe asketizmi i Ahmedit: Allahu i Lartësuar ka thënë: “O ti i mbështjellë! Ngrihu për falje natën, përveç një pjese të vogël të saj. Gjysmën e saj ose diç më pak se gjysmën. Ose shto diç prej saj dhe Kuranin lexoje me...[more]

Category: Figura islame

Displaying results 29 to 35 out of 102

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook