25.01.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/4

Shkaqet e qëndresës së imam Ahmedit: Shkaku i parë: përforcimi që i dha Allahu i Lavdishëm dhe i Lartmadhërishëm, Allahu i Lartësuar ka thënë: “Dhe sikur Ne të mos të të kishim përforcuar, ti thuajse anove paksa në anën e tyre....[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

17.01.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/3

Mësime nga trazira e thënies “Kurani është i krijuar”: Mësimi i parë: Imam Ahmedi [Allahu e mëshiroftë] kreu një obligim kifaje (shlyes). Ishte qëndrimi i tij unik, ai që ia theksoi këtij kombi mirësinë vijuese, në kontekstin...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

08.01.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/2

Trazira e thënies: “Kurani është i krijuar”: Njerëzit ndiqnin traditën e pastër profetike dhe ishin të konsoliduar sa i përket verifikimit të atributeve të fjalës së Allahut të Lartësuar, si dhe mbi faktin se Kurani është...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2012

Lideri i ndjekësve të Sunetit (Traditës Profetike) 7/1

Imam Ahmedi është cilësuar si imami (lideri) i Sunetit (Traditës Profetike), atribut ky që ka dominuar edhe falë durimit që ai bëri në sprovën e madhe që kaloi, duke mos reaguar negativisht ndaj trazirës që ndodhi. Ai e përhapi...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2012

Filizofi teolog 5/5

Shafi’iu dhe rrënjëzimi i tij në shkencën e fondamenteve (bazave) të fesë: Shafi’iu [Allahu e mëshiroftë] ishte imam (lider fetar) argument. Mbi kualifikimin e tij shkencor dhanë aprovimin e tyre të kualifikuarit e kohës së...[more]

Category: Figura islame

04.01.2012

Filizofi teolog 5/4

Shafi’iu dhe akuzimi i tij për shi’izëm: Në kohën e Shafi’i-t [Allahu e mëshiroftë], disa nxënës të dijes të cilët ishin shmangur prej tij për një shkak apo një tjetër, e akuzuan atë se ai ishte prej shiave[1], ndërsa ai nuk...[more]

Category: Figura islame

27.12.2011

Filizofi teolog 5/3

Vijimësi mbi sjelljet e imam Shafi’i-ut [Allahu e mëshiroftë]: Ka disa persona, të cilët kanë këndvështrim vërtet të arrirë mbi moralin e bukur dhe të preferuar, dinë të flasim sa më mirë s’bëhet, por në planin praktik, i sheh...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 102

Oraret e faljes

21/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5206:2911:3314:0216:2517:51

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook