23.12.2011

Filizofi teolog 5/2

Nga fjalët e brishta dhe urtësitë e Shafi’i-ut [Allahu e mëshiroftë]: Shafi’iu koleksionoi dituri në fikh (jurisprudencë islame), në logjistikë, pedagogji, urtësi, elokuencë dhe retorikë. Kjo gjë na nxit që t’i vështrojmë me...[more]

Category: Figura islame

20.12.2011

Adnan Menderez

Ai ishte kryeministri i Turqisë përgjatë viteve pesëdhjetë. Menderes doli nga palltoja e Ataturkut dhe sfidoi ligjet e tij shekullariste në Turqi. Edhe pse e anëtarësoi Turqinë në Aleancën Atlantike të Veriut, si dhe e shndërroi...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

15.12.2011

Filozofi teolog 5/1

Ky emërtim nuk është pjellë e ideve të mia, por i përket lavdërimit që imam Ahmed ibn Hanbeli i bën imam Shafi’i-ut. Imam Ahmedi në këtë kontekst ka thënë: ”Shafi’iu është filozof në katër gjëra: në linguistikë, në divergjencat e...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

12.12.2011

Fakihu admiral

Fjala admiral, rrjedh nga arabishtja dhe në origjinë do të thotë “emirul ma” (princi i ujit). Tek popullata andaluziane dhe marokene, ky term i jepej komandantit të flotës detare. Sot, ne kemi ardhur në Tunizi dhe bëhet fjalë...[more]

Category: Figura islame, Perzgjedhur nga Autori

11.12.2011

Imami i vatrës së emigrimit – Imam Maliku (7/6)

Rezervimi i tij në dhënien e fetvasë (direktivës fetare): Sa i përket devocionit të imam Malikut [Allahu e mëshiroftë] në dhënien e fetvasë (direktivës fetare), mbetjes së tij brenda kornizës së diturisë që ai posedonte dhe mos...[more]

Category: Figura islame

07.12.2011

Imami i vatrës së emigrimit – Imam Maliku (7/5)

Imam Maliku refuzon të bëjë preferenca në marrjen e diturisë: Maliku [Allahu e mëshiroftë] vijoi ta merrte diturinë nga dijetarët, duke mos bërë dallim midis askujt. Madje ai mori dituri prej disa nxënësve të tij, lidhur me...[more]

Category: Figura islame

03.12.2011

IMAMI I VATRËS SË EMIGRIMIT – IMAM MALIKU (7/4)

Imam Maliku refuzon t’i mbartë njerëzit në medhhebin (akademinë juridike) të tij: Ebu Xhafer el Mensuri ishte mahnitur me personalitetin e Malikut, diturinë dhe intelektin e tij. Kësisoj ai tentoi që ta bënte atë simbol të...[more]

Category: Figura islame

Displaying results 43 to 49 out of 102

Oraret e faljes

21/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5206:2911:3314:0216:2517:51

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook