29.01.2019

Halifet dhe Dinastitë që udhëhoqën Botën İslame sipas Salnames (vjetarit) të Vilajetit të Manastirit.

Hyrje. Sallname ka kuptimin “vjetar”. Për herë të parë sallnameja në Perandorinë Osmane është mbajtur në vitin 1847. Më vonë vjetarët “sallname” filluan të mbajnë vilajetet, ministritë, personalitet dhe me kalimin e kohës u...[more]

Category: Historia Islame, Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

09.04.2014

Bibliotekat plot jetë të Kordobës

Sa herë lexon rreth historisë së Andaluzisë, ndjen se ke kapur në dorë një civilizim, drita e të cilit nuk duhet të shuhet asnjëherë në mendjen e myslimanit, sepse është një civilizim magjepsës dhe plot ngrohtësi. Teksa lexon apo...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

07.04.2014

Arsimi gjatë dinastisë Abasite

Në fund të vitit 2013, rezultatet e Programit më të fundit për Vlerësim Ndërkombëtar (në Piza)u publikuan nga Organizata për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ekonomik (OECD) të cilat shpesh konsiderohen grupi më ndikues i rezultateve të...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

11.03.2014

Banorët e parë të Palestinës

Nuk dihet me saktësi kush kanë qenë popujt që kanë banuar për herë të parë në Palestinë, pasi nuk ekzistojnë fakte historike për diçka të tillë. Megjithatë, kërkimet tregojnë se në shekullin e katërmbëdhjetë para erës sonë,...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

16.12.2013

Kultura dhe civilizimi islam

Viteve të fundit janë botuar një sërë librash, që trajtojnë në mënyrë të gjithanshme çështjen e librit, përhapjen dhe kujdesin e tij anë e mbanë botës. Përmes këtyre rreshtave do të përpiqemi të paraqesim disa të dhëna me rëndësi...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

20.11.2013

Toleranca e Islamit

Askush nuk e mohon se historia e islamit përmban dhe pushtetarë zullumqarë, se zullumet e këtyre kanë përfshirë edhe maxhorancën myslimane, ashtu siç ka përfshirë dhe pakicat joislame. Megjithatë, kjo histori është dëshmitare e...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

13.11.2013

Historia Sunnite-shiite në pak fjalë

Një ndër iluzionet e fiksuar tek një shtresë e të rinjve, të cilët në fakt nuk e njohin historinë islame, është edhe lidhja historike që bëjnë mes shiizmit dhe revolucionit dhe rezistencës ndaj diktatorëve, se sunitët kanë qenë...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 16
<< First < Previous 1-7 8-14 15-16 Next > Last >>

Oraret e faljes

25/01/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:18 06:5512:0014:3016:5318:19

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook