12.11.2013

Përse hynë myslimanët në Andaluzi?

Një pyetje të cilët perëndimorët e shtrojnë shpesh, për ti vinë në siklet myslimanët, është: “Ne jemi dakord me atë që thoni se zgjerimi i territoreve islame, erdhi si nevojë për shembjen e perandorive kolonialiste, perandorive...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

21.05.2013

Omeri në xhaminë Aksa, në Jeruzalem

Të flasësh për xhaminë Aksa dhe për qytetin e Kudsit, është një privilegj dhe kënaqësi e madhe. Si xhamia Aksa ashtu dhe Kudsi (Jeruzalemi) duhet të përjetësohen në memorien e çdo myslimani, ato duhet të bëhen objekt bisedash mes...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

06.05.2013

Jeta shpirtërore në Perandorinë Osmane

Gjatë shekujve të parë krijues të ekzistencës së saj, perandoria Osmane zakonisht i mbështeti pretendimet e saj legjitimuese në zbatimin e suksesshëm të traditës  “gazi ” (ushtarake) në luftërat triumfuese me Bizantin. Duke...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2013

Shtëpia e Urtësisë në Bagdad, simbol i dialogut mes civilizimeve

Dialogu i pasur që zhvillohej në Shtëpinë e Urtësisë, mes civilizimeve të Lindjes dhe të Perëndimit, na ofron një model të mrekullueshëm dhe të gjallë rreth mënyrës së zhvillimit të dialogut mes qytetërimeve aktuale. Themelimi i...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

06.12.2012

X h a m i a - mësonjtorja e parë dhe më e vjetër

Angazhimi shpirtëror i Arabëve para islamit ishte i kufizuar vetëm në poezi, që atëherë e arriti edhe lulëzimin e vet më të lartë. Njohuria e tyre në astronomi nuk ishte tjetër pos astrologji, kurse për njohjen e medicinës mos...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

16.11.2011

Kush ishin mongolët?

Dinastia e mongolëve u shfaq në vitin 603 hixhri në Mongoli, lindje të Kinës. Udhëheqësi i tyre i parë ishte Xhinkiz Khan-i. Xhinkiz Khan, është një nofkë e cila do të thotë “Nënshtruesi i botës” ose “mbreti i mbretërve të...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

17.10.2011

Bota islame dhe e krishterë para shfaqjes së mongolëve

Fuqia e mongolëve filloi të shfaqej nga fillimi i shekullit të shtatë hixhri. Me qëllim që të kuptojmë kushtet, në të cilat lindi kjo fuqi, fillimisht vlen t`i hedhim një vështrim realitetit të asaj kohe. Kushdo që studion...[more]

Category: Historia Islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 16

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook