25.01.2014

Historia e profetit Ejub, As'habur Res, Dhul Kifl

Historia e profetit Ejub a.s.   Profeti të cilin Zoti e dërgoi si model durimi, është profeti Ejub a.s.  Ai është biri i Mose, bir i Raleh, biri i Itit, biri i Is'hakut, biri i Ibrahimit a.s. Kështu, ai rrjedh nga...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

09.01.2014

Historia e profetit Nuh a.s

Historia e profetit Nuh a.s   Edhe pse mes njerëzve ishte përhapur degjenerimi, korrupsioni dhe imoraliteti, ekzistonin njerëz të ndershëm dhe reformatorë. Masa më e madhe e njerëzve i respektonin këta njerëz të ditur dhe...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2014

Historia e Banorëve të Qytetit, në suren Jasin

Historia e Banorëve të Qytetit, në suren Jasin   "Përmendu atyre shembullin e banorëve të qytetit, kur u erdhën të dërguarit." (Jasin, 13) Shumica e historianëve mendojnë se ky qytet është qyteti i Antakies, në...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

13.12.2013

Historia e profetit Lut a.s

Historia e profetit Lut a.s   Ngjarjet e historisë së Lutit a.s, zhvillohen gjatë jetës së profetit Ibrahim a.s, i cili ishte xhaxhai i Lutit a.s. Babai i Lutit a.s quhej Haran dhe ishte vëlla i Ibrahimit a.s. ...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

21.11.2013

Historia e profetit Shuajb a.s

Historia e profetit Shuajb a.s Dijetarët kanë mendime të ndryshme, nëse Shuajbi a.s u dërgua para Junusit a.s apo pas tij. Shuajbi a.s ishte profet arab dhe ishte biri i Medjenit, birit të Medjanit, birit të Ibrahimit a.s....[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

30.10.2013

Historia e profetit Jusuf a.s.

Historia e profetit Jusuf a.s.   Në rreshtat në vazhdim, do ti qasemi njërës nga historitë më të bukura të Kuranit, të cilën Zoti e shtjellon në një sure të vetme. Në këtë qasje, ne do të eksplorojmë jetën e dy profetëve...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

23.10.2013

Historia e profetit Daut a.s.

Historia e profetit Daut a.s.   Dauti a.s ishte djali i Eisha dhe rridhte nga familja e Jehodhas, djalit të Jakubit a.s. Kështu, shohim që pushteti politik u kthye sërish tek familja e Jehodhas. Historianët e përshkuajnë...[more]

Category: Historia e Profeteve, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 21

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook