29.01.2019

Halifet dhe Dinastitë që udhëhoqën Botën İslame sipas Salnames (vjetarit) të Vilajetit të Manastirit.

Hyrje. Sallname ka kuptimin “vjetar”. Për herë të parë sallnameja në Perandorinë Osmane është mbajtur në vitin 1847. Më vonë vjetarët “sallname” filluan të mbajnë vilajetet, ministritë, personalitet dhe me kalimin e kohës u...[more]

Category: Historia Islame, Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

17.10.2018

Dijetarët me origjinë shqiptare në periudhën e fundit të Perandorisë Osmane.

Dijetarët me origjinë shqiptare në periudhën e fundit të Perandorisë Osmane. Me instalimin e sundimit osman në Shqipëri, u morën masa edhe për organizimin e arsimit dhe të administratës. Në bazë të këtyre institucioneve arsimore...[more]

Category: Islami ne Shqiperi

01.10.2018

Vlora, rëndësia historike dhe vlerat kulturore.

Vlora ka qenë dhëështë një nga qytetet porte më të rëndësishme në Gadishullin e Ballkanit. Ajo përmendet nga shumë kronikanë të lashtë ( si Lukani dhe Ptolemeu) si një qyetet skelë dhe nga më të zhvilluarit në İlirinë e Jugut. Si...[more]

Category: Islami ne Shqiperi

07.04.2014

Besimi islam në Çamëri

Krahina e Çamërisë ish Thesprotia e dikurshme, që sot ndodhet në pjesën më të madhe në administrimin e shtetit grek që prej 100 vitesh, ka patur përherë një identitet të dukshëm kombëtar. Një pjesë e këtij identiteti është edhe...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

27.02.2014

Qyteti 400 vjeçar që u themelua nga Xhamitë

irana moderne përpiu gjithçka, gjithçka nga e kaluara e saj, nga historia, nga vlerat dhe bukuritë e dikurshme. E sot në këtë 400 vjetor të themelimit të saj teksa ecën nëpër rrugët e kryeqytetit nuk sheh më asgjë që të të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

28.11.2013

HEGJEMONIA KOMBËTARE

Episodi kulmor që mbyll filmin “Nëntori i dytë” është mbërritja e Isa Boletinit me luftëtarët e tij në Vlorë, pak kohë pas Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Ismail Qemalin, me disa shoqërues, dalin për ta pritur në rrugën e...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

26.11.2013

Xhamia e Plumbit ndër 50 më të bukurat e botës

Xhamia e Plumbit është një monument kulture i kategorisë së parë në Shkodër. Xhamia e Mehmet Pashë Bushatit ose Xhamia e Plumbit u ndërtua në vitin 1773-1774 nga Mehmet Pashë Bushati (Plaku), themeluesi i familjes së njohur të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 22
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-22 Next > Last >>

Oraret e faljes

25/01/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:18 06:5512:0014:3016:5318:19

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook