26.11.2013

Kosova dhe biblioteka 500-vjeçare

Në kujtim të 500-vjetorit të bibliotekës së parë në Kosovë – Bibliotekës/Kutubhanesë së Suzi Prizrenasit, duhet të themi se kjo bibliotekë, sikurse të gjitha vakëfet që ka lënë Suziu në Prizren, janë në gjendje të mjerueshme. Për...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

13.11.2013

Në Luftërat Ballkanike 1912-1913 Mbretëritë serbe, malazeze dhe greke kanë ushtruar gjenocid dhe spastrim etnik mbi popullsinë myslimane shqiptare

Shkaktarë të armiqësive në luftën e parë (ballkanike), shkruan raporti i Komisionit Ndërkombëtar, kishin qenë vetë sllavët e Ballkanit, jo vetëm me shkeljet që u kishin bёrё ligjeve ndёrkombёtare por edhe marrëveshjeve të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

01.11.2013

ULEMATË DHE KRYENGRITJET

Roli i ulemave në kryengritjet shqiptare të viteve 1910-1912 në vilajetin e Kosovës. Historia Kombëtare Shqiptare është e mbushur me ngjarje të ndryshme, data e personalitete, që natyrisht kanë lënë gjurmë në periudha të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

25.09.2013

ARNAUTËT NË PERANDORINË OSMANE

Kur njëri prej intelektualëve shqiptarë të kohës së Zogut u ankua për nivelin e jetesës së Shqipërisë së atëhershme duke bërë përgjegjës sundimin e gjatë osman, bashkëshortja e ambasadorit të atëhershëm turk në Tiranë (1934) ia...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

24.09.2013

Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve

Si e plaçkitën pazarin e Korçës dhe i vunë zjarrin Kasabasë Korçë- Që nga atëherë kanë kaluar shumë kohë por deri më tani  kjo histori ka mbetur e patreguar. Sot vjen për herë të parë. Çuditërisht as historianët nuk kanë...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

04.09.2013

Sa vlen për shqiptarët Beteja e Kosovës?

Vendi ynë së paku një herë në vit ballafaqohet me Betejën e Kosovës, e cila në çdo përvjetor të saj rikthen jo vetëm fantazmat e mitit por edhe nacionalistët e hakërryer serbë, që me të folurat e tyre përçartë, vazhdimisht...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

08.06.2013

Shqiptarizmi si një produkt i kontekstit osman

Shqiptarizmi si përdorim i idesë së ekzistencës së një kombi shqiptar u zhvillua nga shek. XIX, së pari në Itali, në mesin e arbëresheve, dhe në mesin e të krishterëve ortodoksë të gadishullit Ballkanik. Pas Luftës së Krimesë,...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 22

Oraret e faljes

23/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5406:3111:3414:0116:2317:50

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook