08.06.2013

Bashkëkohësia e Rilindjes

Por jemi vllazën t’gjith more t’mjerë.   Vaso Pasha - I - Themelore për Rilindjen Kombëtare ishte krijimi dhe përhapja ndër shqiptarët të një përfytyrimi të kombit, që t’i përbashkonte ata përtej ndarjeve fetare dhe...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

27.05.2013

Si është manipuluar historia e shqiptarëve ndër dekada

Historia është se si ne e shohim veten në të kaluarën. Në periudhën post-komuniste në tranzicion në Shqipëri dhe gjetiu në Ballkan, ajo ka qenë një temë e diskutueshme dhe e rëndësishme jo më pak se sa ajo ishte nën komunizëm,...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

14.05.2013

Peticioni i/kundër diktatit

Kundër diktatit të huaj Nga fundi i muajit mars, një grup intelektualësh nga Shqipëria dhe Kosova, midis tyre edhe Ismail Kadare, botuan një peticion ku i kërkonin qeverive, parlamenteve dhe institucioneve të tjera të dy...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

15.02.2013

BUMERANGU I SHIFRAVE EPIKE

Teza e varfërimit demografik të Arbërisë në momentin e pushtimit osman, si njësi e katastrofizmit historik dhe specifik shqiptar, ka qenë rregullisht e pranishme në botimet dhe ribotimet zyrtare nga të cilat janë sintetizuar...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

31.12.2012

Autoktoniteti i muslimanëve në tokat shqiptare

"Mund të thuhet se shqiptarët janë të vetmit që nuk i kanë kushtuar kurrfarë rëndësie këtij aspekti..., edhe pse roli i shqiptarëve është më i madh se i shumë popujve ballkanikë, me dallim që ata i kanë studiuar shkrimtarët...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

26.11.2012

Medreseja, digë e identitetit fetar dhe kombëtar gjatë historisë

Burimet themelore të Islamit, Kur’ani dhe Sunneti, dëshmojnë se arsimimi dhe edukimi i pasardhësve në Islam është detyrim me përparësi për prindërit. Këtë e thekson Kur’ani në shumë ajete: “Lexo, në emër të Zotit tënd i cili të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

14.09.2012

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e legjitimitetit të tij. Shteti osman ka lindur në një proces starndard të...[more]

Category: Islami ne Shqiperi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 22

Oraret e faljes

23/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5406:3111:3414:0116:2317:50

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook