24.04.2014

Lindja dhe fëmijëria e profetit Muhamed a.s

Lindja dhe fëmijëria e profetit Muhamed a.s Kur Abdullahu u bë për t’u martuar, babai i tij zgjodhi Aminen, vajzën e Vehbit, e cila rridhte nga fisi Benu Menaf. Ajo takohej me Abdullahun tek gjyshi Kusej ibnu Kilab. Sakaq, nëna...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

22.04.2014

Drejt përsosjes së një profeti

Besimi në Profetin Muhamed (paqja qoftë mbi të) është një nga shtyllat e besimit Islam. Ndaj, kur ndokush hedh ndonjë hije dyshimi mbi karakterin e tij, bota myslimane ndjehet thellësisht e armiqësuar. Ende disa thënie janë...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

17.04.2014

Bojkoti dhe viti i deshperimit

Shqetësimet nga komshinjtë Ndër njerëzit që silleshin keq me Profetin a.s, ishin dhe komshinjtë, ku ndër më të pamëshirshmit ishin Ebu Lehebi, Hakem Ebul Asi, Ukbe ibnu Ebi Meit dhe Udej ibnu Hamra Thekafij. Ata ishin marrë vesh...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

14.04.2014

Kushtetuta e Medinës

Përplasja e qytetërimeve, kulturave, etnive dhe feve duket të jetë motiv mbizotërues përgjatë gjithë historisë. Historia ofron shembuj të njëkohshëm konfliktesh dhe përpjekjesh titanike për të zgjidhur tensionet dhe ndarjet që...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

06.11.2013

Hebraizmi në Gadishullin Arabik

Hebraizmi në Gadishullin Arabik Disa fise hebrenjsh, emigruan nga Shami dhe u vendosën në Jethrib (Medineja e asokohshme). Sakaq, hebrenjtë e tjerë që vendosen në rrethinat e Medines, vijnë nga Jemeni. Shkaku  që...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

11.09.2012

Përhapja e Krishterimit në Gadishullin Arabik

Gjatë sundimit të Dhu Nuvas, në Nexhran ndodh diçka e papërfillshme, por që më pas bëhet shkak për një kalavar zhvillimesh në të gjithë Gadishullin Arabik. Në Nexhran,  gjendej një murg i krishterë monoteist, me emrin...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

06.09.2012

Si u perhap paganizmi ne Gadishullin Arabik

Hyrje E fillojmë me emrin e Zotit të lartësuar, që është shumë i dashur dhe i dhembshur me krijesat e Tij. Paqja dhe përshëndetjet më të sinqerta ia dhurojmë profetit Muhamed a.s, shokëve të tij dhe të gjithëve që ndjekin...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 11
<< First < Previous 1-7 8-11 Next > Last >>

Oraret e faljes

25/01/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:18 06:5512:0014:3016:5318:19

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook