01.04.2011

Besëlidhja e Akabesë

Gjatë kësaj kohe, Islami përhapej me shpejtësi në Medine. Tashmë nuk kishte shtëpi në Medine pa ndonjë familjar mysliman. Një vit para migrimit të myslimanëve për në Medine, gjatë sezonit të Haxhit, vijnë 73 burra të Medines dhe...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

31.12.2010

Ebreha ibnu Eshrem

Ebreha ibnu Eshrem Kështu, abisinasit shtrinë pushtetin e tyre edhe mbi Jemen. Guvernatori abisinas mbi Jemen ishte vetë komandanti i ushtrisë Urjat-i, i cili filloi të shquhej për shtypjen dhe padrejtësitë jo vetëm ndaj...[more]

Category: Historia e Muhamendit, Perzgjedhur nga Autori

31.12.2010

Rihapja e pusit te Zemzemit

Kusej ibnu Kilab dhe pushteti i kurejshëve mbi Mekën Më lart, kemi thënë që pushteti i Mekës kaloi nga fisi Xhurhub, tek Huza’a, të cilët e morën forcërisht dhe se Amr ibnu Luhaj nga fisi Huza’a, futi idhujtarinë për herë të...[more]

Category: Historia e Muhamendit

31.12.2010

Jeta si jetim

Jeta si jetim Kur profeti Muhamed a.s mbush gjashtë vjeç, i vdes nëna e tij Amine, duke mbetur jetim pa baba dhe pa nënë. Atë e merr në kujdestari gjyshi i tij Abdul Muttalibi. Fisi i Profetit a.s nuk ishin të pasur, pasi...[more]

Category: Historia e Muhamendit

Displaying results 8 to 11 out of 11
<< First < Previous 1-7 8-11 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook