18.05.2017

Agjërimi, edukues i vullnetit!

Me emrin e Allahut Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi profetin Muhamed a.s. Zoti i Madhërishëm e krijoi njeriun në formën më të mirë duke e cilësuar atë si mëkëmbësin e Tij në tokë. Ndaj për...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

11.05.2016

Shpërblimi merret duke i ftuar të tjerët, por nuk është kusht që të tjerët ta pranojnë ftesën

1 - Ky rregull korrigjon një gabim mjaft të përhapur tek shumë njerëz, të cilët mendojnë se shpërblimi merret në bazë të rezultatit të dukshëm, duke e krahasuar këtë me punët që bëhen në këtë botë, ku rezultatet janë të...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

29.03.2016

Liria e besimit në Islam

Në Kuranin e Madhërishëm gjejmë një rregull bazë dhe të qartë për lirinë e fesë apo besimit ku Allahu i Madhëruar thotë: { Ska imponim në fe…} El Bekare 256. Pra as Profeti i Allahut dhe as muslimanët me pas nuk kanë detyruar...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

26.03.2016

Mirësia e ftesës në rrugë të Zotit

“Nëse bëhesh shkak që Allahu të udhëzojë dikë nëpërmjet teje, kjo është më e mirë për ty, sesa të kesh deve të kuqërremta([1])” Këto janë fjalët, me të cilat i Dërguari i Allahut (a.s) iu drejtua Ali ibn Ebu Talibit (r.a), kur i...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

07.03.2016

Ftesa në rrugë të Allahut është rruga e shpëtimit në dynja dhe ahiret

Ftuesi në rrugë të Allahut duhet të dijë, se Allahu i Lartësuar e ka krijuar njeriun, që ai ta adhurojë Atë, duke u bazuar tek ajeti kuranor: “Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër, por vetëm që të më adhurojnë”([1])....[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

25.02.2016

Njeriu në rradhë të parë

Njëherë kur isha duke udhëtuar me aeroplan, pranë meje u ul një djalosh që sillej ndryshe nga ç’mund të sillet njeriu në kushte normale. Ai dukej i mërzitur, i pikëlluar dhe rrinte i veçuar nga të tjerët. Dukej sikur kishte frikë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

19.02.2016

Misioni i përmirësimit

Allahu i Lartësuar e dërgoi Profetin (a.s) për t’i nxjerrë njerëzit nga errësira në dritë, nga adhurimi i njerëzve në adhurimin e Zotit të njerëzve, nga ngushtica e kësaj bote në zgjerimin e botës tjetër, nga padrejtësia e feve...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Festa islame

Displaying results 1 to 7 out of 79
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook