27.02.2014

Aftësia e Islamit për të Ndërvepruar me Traditat e Shoqërive

Historia e njerëzimit dhe faktet e nxjerra nga studime serioze dëshmojnë se Islami është feja me rritjen më të shpejtë nga të gjitha fetë dhe idetë e tjera. Mund të themi se kjo është feja më e pranueshme mes njerëzve. Duke lënë...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

24.02.2014

Vlera e dashurisë tek të drejtat e njeriut

Garantimi i të drejtave të njeriut përbën nivelin më të ulet të bashkëjetesës njerëzore. Janë moralet sublime dhe vlerat si dhembshuria, dashuria, altruizmi, solidariteti, ndihma ndaj nevojtarëve dhe fukarenjve pa asnjë dallim...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

06.02.2014

Predikues që të bëjnë zbor

Thotë profeti Muhamed a.s:”O njerëz! Ka prej jush që i largojnë dhe ftohin njerëzit nga feja. Nëse ndonjëri prej jush është imam, le t’ua lehtësojë besimtarëve! Pas tij ka burra të moshuar e fëmijë të vegjël, por edhe njerëz me...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

14.01.2014

Roli i Profetit Muhamed a.s në konsolidimin e vlerave

Allahu I Madhëruar urdhëron e thotë: “O Profet. Ne të kemi dërguar dëshmitar, përgëzues dhe lajmërues. Të kemi dërguar si ftues për tek Allahu dhe diell ndriçues. Përgëzoi besimtarët se prej Zotit të tyre kanë shpërblim të madh....[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

31.12.2013

Ka ngjarë në Samarkand

E di që disa nuk do më besojnë... megjithatë, kjo është një histori e vërtetë, e cila ka ndodhur në Samarkand. Para se ta regjistrojnë dhe ta arkivojnë myslimanët, e kanë regjistruar dhe rrëfyer anembanë jomyslimanët. Ajo është...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

23.11.2013

Predikuesi gjithë nerva

Transmeton imam Muslim në koleksionin e haditheve të tij të sakta, se Xhabir ibnu Abdilah ka thënë:”Kur predikonte i dërguari i Zotit a.s, i skuqeshin sytë, ngrinte zërin dhe nevrikosej, saqë dukej sikur na paralajmëron një...[more]

Category: Melhemet e zemres, Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

19.11.2013

Kontrasti

Mendoj që po vë dorën në një nga problematikat më të mëdha në të menduar dhe të punuar tek myslimanët. Edhe pse jam i paaftë ta diagnostikoj deri në detaje dhe ti eksploroj shkaqet që kanë çuar këtu, mjafton fakti që po e shkruaj...[more]

Category: Melhemet e zemres, Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 78

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook