11.10.2013

Objektivat e Haxhit dhe të Umres

Kryeni haxhin dhe umren për hir të Allahut! Haxhi dhe Umre janë dy rituale, të cilat ashtu siç kanë dallim në emërtim, dallojnë dhe në statusin e tyre. Kjo, pasi pelegrini mund të kryejë Haxh pa kryer Umren dhe anasjelltas. Nga...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

26.09.2013

Lehtësimi i shpëtimit

Ndër gjërat që më kanë mbetur në mendje dhe në zemër, është pyetja e Aishes, që i drejtoi profetit Muhamed a.s, duke i thënë:”O i dërguar i Zotit! Ibnu Xhed’an, ka jetuar në periudhën para islamit. Ai njihej për lidhjet e forta...[more]

Category: Melhemet e zemres, Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

16.08.2013

Qëndrimi i Islamit ndaj feve të tjera

Vallë cili është qëndrimi i Islamit ndaj feve të tjera? Mos vallë Islami qëndron i heshtur dhe nuk merret me fetë e tjera, duke u fokusuar vetëm në realitetin e tij? Apo ka marrë qëndrim armiqësor dhe luftarak, duke mos gjetur...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

08.08.2013

Sa i huaj është një ftues…?!

Koncepti si dhe ndjenja e të qënurit i huaj është një shqetësim i brendshëm, psikologjik dhe i jashtëm, bihejvioal, që shoqëron vazhdimisht ftesën dhe ftuesit në rrugë të Zotit. Këtu, me ftues kam parasysh jo thjesht...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

24.06.2013

Profeti që nuk priti vdekjen.

  “Kush ka frikë t’iu ngjitet majave të larta, jeton për gjithmonë në mes të gropave” Ibul-Kajim El-Xheuzije Një nga skenat që më bën të përjetoj ankth thuajse çdo natë, është ajo që shikoj në çdo fillim  mbrëmje tek...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

28.05.2013

Të kuptuarit modern i Hisba-s

Hisba, është një sistem islam i rrallë, madje mund të konsiderohet si një nga veçoritë karakteristike të sistemit islam. Asnjë sistem tjetër nuk ka njohur diçka të ngjashme me Hisbe-n në islam, i cili bazohet tek urdhërimi për...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

11.04.2013

Bazat filozofike të projektit civilizues islam

Niveli  i ulët aktual në të cilin kemi zbritur ne muslimanët në lidhje me hierarkinë e civilizimit aktual i ka bërë ata, që kanë arritur shkallët më të larta të këtij civilizimi, ta shohin si të tepërt ambicjen e muslimanëve...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 78

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook