10.04.2013

Vëmendja që islami tregon për shtresat në nevojë

Islami i ka kushtuar një vëmendje të madhe shtresës së jetimëve, ku shumë versete të Kuranit dhe thënie të Profetit a.s, nxisin që ndaj kësaj shtrese të tregohet kujdes. Ndër suret e para të shpallura në Kuran, është dhe ajo...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

11.03.2013

Kush jam unë? Përcaktimi i identitetit dhe përkatësisë

Hapësirat e mendimit dhe meditimit janë shumë të gjera e pa kufi. Marrja e tyre nga Libri i Allahut i jep njeriut thellësi në mendim. Libri i Allahut është referenca e domosdoshme, ku njeriu mëson rregullat elementare të...[more]

Category: Festa islame

11.03.2013

Thirrja në rrugë të Allahut është rruga e shpëtimit në këtë botë dhe në botën tjetër

Thirrësi në rrugë të Allahut duhet të dijë, se Allahu i Lartësuar e ka krijuar njeriun që ai ta adhurojë Atë. Allahu i Lartësuar thotë në Kuran: “Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër, por vetëm që të më adhurojnë.”[1]...[more]

Category: Festa islame

04.03.2013

Lehtësimi në sheriatin islam

Sheriati është i gjithi i lehtë dhe nuk përmban vështirësi në asnjë aspekt. Me të, kurrë nuk është synuar vështirësimi dhe mundimi. Ai nuk është parë as si alternativë e mesme mes të vështirës dhe lehtësimit, por gjithmonë ka...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

07.01.2013

Zakone xhahile

Çdo i dërguar dhe profet i Zotit, e njihte gjuhën e popullit ku do të komunikonte mesazhin e Tij. Shumica e profetëve ishin bij të popullit, pasi kështu i njihte më mirë dhe mundësia e ndikimit ishte më e madhe. Dallimet...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

07.12.2012

Të mendosh keq në kohët tona

Një ndër format e ekstremizmit është edhe mendimi keq për të tjerët, kur i sheh vetëm me optikën e zezë, duke ua mbuluar vlerat dhe vulgarizuar të metat. Origjina dhe zanafilla e ekstremizmit është akuza, e cila lind nga...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

03.12.2012

Ti shkosh gjer në fund

Një dashamirës dhe nxënës më shkroi një letër ku dukej qartë se ai i kërkon një ftuesi ti shkojë gjërave gjer në fund. Po aq qartë, dukej se ai nuk e bënte dot dallimin mes një ftuesi, mësuesi, gjykatësi dhe pushtetari. Ai i sheh...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 78

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook