20.11.2012

Infrastruktura dhe parimet bazë në marrëdhëniet e muslimanit me jomuslimanët

Gabimi në kuptimin e teksteve kuranore dhe të haditheve profetike mund të lindë edhe nga ndarja e këtyre teksteve nga parimet bazë dhe konceptet që shërbejnë si çelësa që kanë lidhje të pandashme me temën e kërkimit.  Këto...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

17.11.2012

Ligjërim lokal apo global?

Sot, spikeri apo shkrimtari, nuk i drejtohet vetëm një shtrese të  caktuar njerëzish, të cilët i njeh dhe e njohin. Me përhapjen e internetit dhe mjeteve të tjera të telekomunikacionit, fqinji yt mund të mos dëgjojë ty, pasi...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

09.11.2012

Paqja në sheriat dhe Kuran

Në kundërshtim me atë që paraqesin disa njerëz sot, islami është një fe e cila interesohet për paqen, e nxit, bën thirrje për paqe dhe e konsideron atë një objektiv rrënjësor të mesazhit të tij. Kjo duket qartë në mësimet,...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

12.10.2012

Problematika mes atdheut, atdhetarizmit dhe shtetësisë

Ideja e përkatësisë ndaj islamit, umetit islam dhe “Darul Islam” e cila ka qenë dominuese përgjatë shekujve të shkuar, që nga periudha profetike, kalifët e drejtë, abasitët dhe osmanlinjtë, mund të shihet si e papranueshme tek...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

26.09.2012

Profeti dhe kalifët projektonin për të ardhmen

Domosdoshmëria e një vizioni për të ardhmen Nëse përgatitja për të nesërmen dhe planifikimi për të ardhmen kërkohen në çdo kohë, për kohën tonë ato janë më se të detyrueshme. Kjo, për shkak të ndryshimeve dhe zhvillimeve sa të...[more]

Category: Festa islame

30.08.2012

Respekti mes Unesco-s dhe Islamit

Organizata e Unesco-s, kohët e fundit ka publikuar një listë vlerash, të cilat duhen vlerësuar dhe marrë në konsideratë. Sipas saj, këto vlera janë të përbashkëta mes të gjithë njerëzve dhe u bëhet thirrje të gjithë...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

28.08.2012

Sheriat... pa kufi

Sheriati islam, është gjithçka që Zoti u ka shpallur të dërguarve të Tij, si përmbushje e premtimit të moçëm:"dhe tha: “Zbritni prej Xhenetit që të dy (Ademi dhe djalli)! Do të jeni armiq të njëri-tjetrit. Kur t’ju vijë...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 78

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook