27.08.2012

Kur mund të shërbejë zemra e besimtarit si udhërrëfyes?

Kur mund të shërbejë zemra e besimtarit si udhërrëfyes?   Pyetje:”Unë jam një vajzë besimtare dhe besoj se kam raporte të mira me Zotin e lartësuar. Dua të di çfarë do të thotë shprehja:”Zemra e besimtarit është...[more]

Category: Festa islame

07.07.2012

Studim: Fetarët janë më të lumtur

Uashington: “Fetarët janë më të lumtur në jetë sesa të tjerët...” Ky është konkluzioni i një studimi të ri amerikan, sipas të cilit shkencëtarët kanë zbuluar se vlerat shpirtërore reflektojnë në aspektin social të fetarëve, gjë e...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

23.06.2012

Rruga e gjatë

Imam Shatibiu, Allahu e mëshiroftë thotë: “Allahu kërkon prej robërve të Tij që t’i nënshtrohen Atij në mënyrë të ndërgjegjshme ashtu siç i nënshtrohen fizikisht, në mënyrë të pandërgjegjshme” Thotë profeti Muhamed (a.s):...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

12.06.2012

Po, ndryshoj!

Kur dal për herë të parë para foltores për të bindur publikun para meje, unë jam duke provuar informacionet e nxëna nga shtëpia, shkolla, mejtepi i xhamisë, mësimet edukative etj... të cilat për mua përbëjnë esencën e artë pa të...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

07.06.2012

Ligjerimi fetar, ashtu sic e ka piketuar Kurani 2

Këshilla e mirë Nëse ftesa me urtësi i adresohet arsyes duke e bindur, ftesa nëpërmjet këshillës së mirë e të butë i adresohet zemrave dhe emocioneve duke i aktivizuar ato. Njeriu nuk është as vetëm arsye dhe as vetëm zemër por...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

31.05.2012

Bashkimi domosdoshmëri e vëllazërisë

Një ndër domosdoshmëritë e vëllazërisë dhe format si shfaqet ajo është dhe bashkimi, i cili ka si antonim përçarjen. Një shoqëri islame e vëllazëruar është një shoqëri e bashkuar dhe unike në kredon e saj fetare, në ritualet,...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

23.05.2012

Perdja gri e sprovës

Nëse Ademi (a.s) nuk do kishte ngrënë frytin e ndaluar nuk do ishte ngritur jeta në tokë. Nëse Jusufi (a.s) nuk do ishte hedhur në pus nuk do ishte bërë mbret. Nëse Hizri nuk do të kishte shpuar varkën nuk do të ishin pasuruar...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 78

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook