18.05.2012

Ligjërimi fetar ashtu siç e ka piketuar Kurani 1

Kurani fisnik e ka piketuar metodën e ligjërimit fetar, në një pasazh të shpallur në Mekë, ku thotë: “Thirr në rrugën e Zotit tënd me mençuri dhe këshillë të bukur dhe diskuto me ata në mënyrën më të mirë!”. (Nahl, 125) Kjo...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

09.05.2012

Traktati i parë për jetesë të përbashkët

Katërmbëdhjetë shekuj më parë kur askush nuk e njihte fenë apo kulturën e tjetrit, kur demokracia e Athinës pozicionohej në favor të shtresës udhëheqëse dhe elitare kurse këdo tjetër e shihte se barbarë dhe skllav, kur ligji i të...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

03.05.2012

Ftuesi dhe frika e kohës

“Nuk ka më punëmirë se ai që fton në rrugë të Allahut, punon punë të mira dhe deklaron se është mysliman”. Kuran. Nderi më i madh material që mund t’i bëjë njeriu njeriut është ta lirojë nga robëria. Këtë ka pohuar Profeti...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

10.04.2012

Islami dhe kërkesat e tij

Shpesh herë, ajo që i bën gropën njeriut është pretendimi i tij se di krejt të vërtetën. Aristoteli pretendonte se gruaja ka më pak dhëmbë se burri. Ai nuk ra në një gafë të tillë, veçse duke u bazuar në bindjen e vet se di të...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

20.02.2012

Kultura e tolerancës tek myslimanët

Ndër gjërat më të rrezikshme që kërcënojnë shoqëritë dhe që i shpien ato drejt përçarjes dhe armiqësisë, madje drejt shpërthimit të luftërave mes tyre dhe mes bijve të njëjtit lloj dhe të njëjtit atdhe, është edhe fanatizmi. Në...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

26.01.2012

Tu bëfsha kurban o njeri!

Unë jam njeri dhe i gjendem pranë çdo njeriu. Kjo është detyra ime karshi kujtdo që mban emrin njeri, por jo vetëm. Unë i gjendem pranë dhe një kafshe, duke e shpëtuar viktimën nga agresori. Për t’iu gjendur dikujt pranë dhe...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

10.11.2011

Bisedë me ftohtësinë

Ndërkohë që po hidhja hapat krejt i qetë në rrugë, ma tërheq vëmendjen zëri i një konflikti. Pasi u sigurova nga burimi i zërave, renda me vrap në vendin e ngjarjes ku dallova dy burra duke u zënë me njëri-tjetrin. U orvata të...[more]

Category: Festa islame, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 43 to 49 out of 78

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook