19.06.2014

Pronarët e kopështit

Mesazhe hyjnore Herë pas here, Zoti i lartësuar na dërgon mesazhe të ndryshme dhe në forma të ndryshme, herë në formë ndëshkimi dhe herë në formë shpërblimi. Sido që të jetë forma dhe mënyra, qëllimi i këtyre mesazheve është:...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

10.12.2013

Besimi në caktimin e Zotit

Jeta e njeriut është e mbushur me të papritura, vështirësi dhe probleme. Gjatë gjithë jetës, njeriu përballet me lloj-lloj hallesh dhe sfidash. Ka gra shumë të mira të cilat divorcohen, ndërkohë që shumë të tjera që nuk i gëzojnë...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

11.11.2013

Fundi i faraonit

Dalja e Musait (a.s.) bashkë me Benu Israilët nga Egjipti, çarja e detit dhe mbytja e faraonit, përbëjnë ngjarje vendimtare në historinë e profetit Musa (a.s.). Këto ngjarje, janë mesazh që u drejtohet zullumqarëve, por dhe atyre...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

07.11.2013

Historia e Merjemes a.s (1)

Në këtë temë, do të fokusohemi kryesisht në jetën dhe veprimtarinë e një gruaja madhështore, Merjemes. Historia e saj i drejtohet çdo femre mbi faqen e tokës, sidomos vajzave nga 15 deri 23 vjeçe. Kjo, sepse ngjarjet më të...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

02.10.2013

Djaloshi, magjistari dhe murgu

Në historinë e radhës, do ti qasemi një historie sa të gjatë, të bukur dhe të rrallë. Për këtë histori, flet një sure e plotë e Kuranit, surja Buruxh. Vetë profeti Muhamed a.s ua rrëfente myslimanëve dhe shokëve ngjarjet e kësaj...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

11.06.2012

Historia e lopës

Kjo ndodhi është përmendur në Kuranin fisnik dhe prej saj, ka marrë emrin surja më e madhe e Kuranit, surja Bekare (e lopës). Ngjarjet e kësaj historie zhvillohen diku pranë vendbanimeve të Petra-së në Jordani. Kjo ndodhi fillon...[more]

Category: Profeti Musa a.s, Perzgjedhur nga Autori

03.03.2011

Historia e Kabilit dhe Habilit (3)

Vrasja e vëllait “Lexoju (o Muhamed) saktësisht ngjarjen e dy bijve të Ademit, kur ata bënë nga një kurban, njërit iu pranua, kurse tjetrit jo. Njëri i tha tjetrit: “Ty gjithsesi do të të vras”. Tjetri tha: “Allahu pranon...[more]

Category: Profeti Musa a.s

Displaying results 1 to 7 out of 31
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-31 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook