12.10.2013

KURBANI, SIMBOL I SAKRIFICËS

Zoti ynë thotë në Kuranin fisnik: “..dhe dijeni se tek Zoti nuk shkon as mishi e as gjaku i kurbanit, por tek Zoti arrin devotshmëria juaj, prandaj Zoti ua nënshtroi kafshët që të falënderoni dhe lartësoni emrin e Tij për çka ju...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

24.07.2013

Agjërimi… hapi i parë tek vetja, i fundit tek Zoti

Unë bashkë me shokët e mi të vegjël, sa herë që vinte muaji i Ramazanit, përfshihemi nga një ngazëllim, gaz dhe hare e madhe për disa shkaqe. Por, një nga shkaqet më të mëdha dhe më të rëndësishme për ne, ishte fakti se gjatë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Hytbe

08.03.2012

ÇDO GJË DËSHMON PËR PROFETIN (a.s)

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “..dhe Muhamedi nuk ishte babai i asnjërit prej jush, por ishte profet i Allahut dhe ishte mbyllja e profetëve Si fillim lusim Allahun që zemrat tona t`i mbushë me fjalën LA ILAHE...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

DUAJENI PROFETIN (a.s)

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “Thuaju atyre (o Muhamed): Nëse e doni Allahun, më ndiqni mua, që Allahu t`ju dojë juve, t`jua falë gabimet se Zoti është Falës dhe Mëshirues i madh Pse e do njeriu ujin dhe bukën? Pse e...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

PROFETI YNË SHEMBULL

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “Ju keni një shembull të lartë tek profeti (a.s). Ka një shembull për të gjithë ata njerëz që presin shpërblimin e Allahut, që e besojnë ditën e ringjalljes, për të gjithë ata njerëz...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

POROSITE E PROFETIT

Zoti ynë na urdhëron në Kuranin famëlartë duke thënë: “Atë gjë që ua jep Muhamedi, merreni, atë që ua ndalon Muhamedi, ndalohuni prej saj, kini frikë Allahun, se dënimi i tij është i ashpër Figura e profetit (a.s) është...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

VDEKJA E PROFETIT (a.s)

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “…dhe dijeni se Muhamedi nuk është tjetër veçse një profet. Para tij kanë kaluar shumë profetë. E në qoftë se ai vdes ose vritet, a do ta lini fenë e tij? E ai që le fenë e Allahut...[more]

Category: Hytbe

Displaying results 1 to 7 out of 39
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-39 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook