08.03.2012

PARAPËRGATITJA PËR 7 GJËRA TË RËNDA

Profeti Muhamed (a.s) ka thënë në një hadith të saktë: “Paraprijini më punë të mira 7 gjërave të vështira: a prisni një varfëri e cila ju bë të harroni çdo gjë, a prisni një pasuri që ju bën mendjemëdhenj, a prisni një...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

NEVOJA PER ZOTIN

Zoti thotë në Kuranin fisnik: “O ju njerëz! Ju të gjithë jeni të nevojshëm për Zotin e Allahu është i panevojshmi, Ai është i pasuri, Ai është i Lartësuari, madje nëse Ai dëshiron, ju fshin juve nga faqja e dheut dhe sjell...[more]

Category: Hytbe

08.03.2012

KËSHILLAT E TË URTIT LLUKMAN

Zoti ynë thotë në Kuranin fisnik: “Ne i patëm dhënë Llukmanit mençuri të përsosur (e i thamë): Të falënderosh Allahun, e kush falënderon, e mira e atij falënderimi i takon atij, e kush refuzonnë të vërtetë, Allahu nuk ka nevojë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Hytbe

08.03.2012

NJERËZIT QË I DO DHE ATA QË I URREN ALLAHU

Profeti Muhamed (a.s) ka thënë: “Tre gjëra të shkatërrojnë, tre të tjera të shpëtojnë, tre të tjera t`i falin gjynahet e tre të tjera t`i lartësojnë gradat Fjalët e profetit (a.s) ishin të shkurtra, por me kuptim të madh. Në...[more]

Category: Hytbe

01.03.2012

PUNËT E MIRA

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “E ti fale namazin në dy skajet e ditës dhe një pjesë të natës e ta dish se punët e mira, i fshijnë punët e këqija, kjo është këshillë për të gjithë ata që duan të kujtohen Nëse fenë...[more]

Category: Hytbe

01.03.2012

PASTËRTIA E ZEMRËS

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “Besimtarët e vërtetë janë ata të cilët, kur iu përmendet Zoti iu zbuten zemrat dhe kur iu lexohet atyre fjala e Zotit, besimi iu shtohet e gjithmonë Zotit të tyre I mbështeten Zemra sëmuret...[more]

Category: Hytbe

27.02.2012

LA ILAHE IL ALLAH

Profeti (a.s) ka thënë: “Kush thotë La ilahe il Allah, do të hyjë në xhennet Islam do të thotë dorëzim dhe pajtim me Zotin e gjithësisë. Do të thotë feja e parë dhe e fundit e Allahut (xh.sh), do të thotë feja e vetme e pranuar...[more]

Category: Hytbe

Displaying results 8 to 14 out of 39

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook