21.01.2012

ËMBËLSIA E BESIMIT

Profeti ynë Muhamed (a.s) ka thënë në një hadith të saktë: “Kush i ka tre gjëra, ai do ta shijojë ëmbëlsinë e besimit. Të jetë Allahu dhe profeti (a.s) më i dashur se çdo gjë tjetër, ta dojë tjetrin vetëm për hir të Allahut dhe...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

21.01.2012

Bëni mirë të shpëtoni

Zoti ynë thotë në Kurani famëlartë: “O ju që keni besuar, përkuluni para Zotit! Bini në sexhde para Tij, Adhurojeni Atë dhe bëni mirë nëse me të vërtetë doni të shpëtoni”. Zoti me drejtësinë e Tij ka caktuar, që njerëzit në këtë...[more]

Category: Hytbe

17.01.2012

I FALIMENTUARI I AHIRETIT

Zoti ynë thotë ne Kuranin fisnik :” Thuaj: “A t’ju tregojmë për më të dëshpëruarit në veprat e tyre? Ata janë veprimi i të cilëve u asgjësua në jetën e kësaj bote, e megjithatë ata mendojnë se po bëjnë mirë. Të tillët janë ata që...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

17.01.2012

FËMIJA I MBARË

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin fisnik: “Pasuria dhe fëmijët janë bukuri të kësaj bote, ndërsa punët e mira kanë shpërblim më të mirë tek Zoti dhe kanë shpresë më të madhe”. Fëmija është bukuria më e madhe, që mund të ketë...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

17.01.2012

KA SHPËTUAR AI QË SHPIRTIN PASTROI

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “Pasha nefsin dhe Atë që e krijoi. Atë që ia mësoi nefsit të keqen dhe të mirën. Ka shpëtuar ai, që nefsin e tij e pastroi. Ka humbur ai, që nefsin e tij e neglizhoi”. Në suren Shems Allahu...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

17.01.2012

Pesë cilësitë e Profetit (a.s)

Profeti Muhamedi (a.s) ka thënë: “Punët e mira, veprat e mira e ruajnë njeriun nga një vdekje e frikshme , nga sëmundjet e rënda dhe nga fatkeqësitë“. Muhamedi (s.a) kishte qëndruar për afro një muaj në shpellën Hira, larg...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

11.01.2012

NDËRGJEGJA DHE BESIMI

Shumë njerëz pyesin me të drejtë: “Ç`po ndodh me moralet, të cilat po rrënohen e po shkatërrohen përditë? Pse korrupsioni po përhapet me kaq shpejtësi? Pse po vjedhin njerëzit, madje ata që janë me kostum e kollare, që janë më të...[more]

Category: Hytbe

Displaying results 22 to 28 out of 39

Oraret e faljes

23/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5406:3111:3414:0116:2317:50

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook