11.01.2012

BESIMI - DURIM E QËNDRUESHMËRI

Profeti ynë Muhamed (a.s) në një nga hadithet e tij thotë: “Është e çuditshme puna e besimtarit. E gjithë jeta e tij është në favor të tij. Në qoftë se i vjen një e mirë, ai falënderon Zotin dhe shpërblehet për këtë. Në qoftë se...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

27.12.2011

ZOTI PËLQEN PERSOSMËRINË

Profeti (a.s) thoshte gjithmonë: “Zoti ka dëshirë, që kur dikush prej jush të bëjë një punë, ta përsosë atë”. Nëse ke dëshirë të dish, sesi do të flasin njerëzit për ty, atëherë mos fol ti për veten tënde, por lëre punën të...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

27.12.2011

ZOTI I SPROVON BESIMTARËT

Zoti ynë thotë në Kuranin fisnik: “Elif Lam Mim. A menduan njerëzit se do të thonë: “Ne kemi besuar” e të mos vihen në sprovë? Ne i sprovuam ata që ishin para tyre, në mënyrë që Allahu t’i dallojë ata që e thanë të vërtetën e do...[more]

Category: Hytbe

27.12.2011

XHAMITË JANË SHTËPITË E ZOTIT

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin fisnik: “Zoti Ka urdhëruar, që të ngrihen e të lartësohen dias shtëpi, në të cilat përmendet emri i Tij, në të cilat ka burra, që kujtojnë Zotin dhe e lavdërojnë emrin e Tij në mëngjes e në...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

27.12.2011

VLERA E XHUMASË

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “O ju që keni besuar, kur të thirret ezani i ditës së xhuma, nxitoni atje ku përmendet emri i Zotit, lëreni shitblerjen, është më mirë për ju nëse me të vërtetë e kuptoni diçka të tillë”. (El...[more]

Category: Hytbe

15.12.2011

PASTRIMI NGA MEKATET

Allahu (xh.sh) thotë në Kuranin famëlartë: “Dhe ata që patën frikë Zotin e tyre, drejtohen për në parajsë (xhenet) grupe – grupe, derisa kur arrijnë para dyerve të xhennetit, ata dyer hapen, dalin rojet e xhennetit dhe u thonë:...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

15.12.2011

NJË KËSHILLË PREJ ZEMRE

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “Nëse juve o besimtarë ju godet një fatkeqësi, atëherë mos harroni se edhe njerëzve të tjerë u kanë ndodhur fatkeqësi e këto ditë të kësaj dynjaje Zoti ia jep njerëzve dorë mbas dore e Zoti do...[more]

Category: Hytbe, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 39

Oraret e faljes

14/10/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:12 06:4412:3415:3918:1119:33

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook