13.07.2017

Historia e popullit të Sebe’s

Shumë kohë më parë, përpara erës sonë, në Jemenin e largët, banorët e asaj toke zunë shumë robër e skllevër, ku në mesin e tyre ishte një njeri që quhej Abdushems, njëri prej stërnipave të Kahtanit. Tregohet se Abdushemsi u...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Ligjërata

01.07.2016

Ne e zbritëm atë në natën e Kadrit

Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit. Të gjitha lavdet janë vetëm për Allahun. Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi vulën e profetësisë, mbi të gjithë profetët  dhe të gjithë ata njerëz të cilët e ndjekin...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Ligjërata

08.03.2016

Kur Allahu i do të mirën robit të Tij

Enesi (r.a.) thotë: I Dërguari i Allahut (a.s.) thotë: “Nëse Allahu i do të mirën robit të Tij, ia përshpejton dënimin në këtë botë. E nëse ia do të keqen robit të Tij, nuk e dënon për mëkatet që ka kryer derisa t’i japë atë që...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Ligjërata

04.01.2012

SHPIRTI PAS VDEKJES DHE JETA E VARRIT

Kur besimi në botën tjetër është i dobët, shumë gjëra nuk marrin kuptim prej kësaj jete. Padrejtësia më e madhe që mund t`i bësh besimit, është që ta kufizosh atë vetëm me këtë botë. Prandaj shumë gjëra besimtari i ndjen e i...[more]

Category: Ligjërata

04.01.2012

RINGJALLJA

Teksa flasim për temat e jetës tjetër, nuk kemi si qëllim që t`I trembim apo t`I friksojmë njerëzit, sepse kur flitet vetëm për këtë fushë, njeriu trembet dhe kjo i jep njeriut një efekt psikologjik të padëshirueshëm. Ai nuk...[more]

Category: Ligjërata

04.01.2012

NDËRMJETËSIMI I PROFETIT DHE BURIMI I KEUTHERIT

Po flasim për tema të një rëndësie të veçantë dhe për disa duket sikur po themi ndonjë gjë të re. Nëse mendojmë për ata që janë në rrugë, i sheh që shkojnë e vijnë dhe duket sikur nuk kanë asnjë lidhje me këto tema. Shqetësimet e...[more]

Category: Ligjërata

04.01.2012

LLOGARIA DHE PESHIMI I PUNEVE

Do të flasim sot për llogarinë dhe për peshimin e punëve të njeriut. Dijetarët kanë thënë: “A e dini se kur besimtari bëhet sprovë për jobesimtarin? Bëhet sprovë atëherë kur gjendja e besimtarëve bie shumë poshtë, qoftë nga...[more]

Category: Ligjërata

Displaying results 1 to 7 out of 13
<< First < Previous 1-7 8-13 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook