05.07.2017

Drejtësia e Profetit Muhamed (a.s)

Drejtësia është një ndjenjë të cilën Allahu i Madhëruar e ka instaluar në zemrën  çdokujt prej nesh.Drejtësinë e do i varfëri, por e do edhe i pasuri; atë e do njeriu i dobët por edhe njeriu i fortë, e do gruaja por edhe...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

18.05.2017

Ramazani shpresë për ndryshim

Njeriu në natyrshmërinë e tij është i prirur që të jetë, të duket dhe të shfaqet, por gjithmonë e ka munduar fakti se si! Në shumë raste, njeriu duke mos ditur si ta vendosë në jetë këtë aftësi, epoka moderne e ka shndërruar atë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

13.06.2016

Ramazani në stinën e verës

Në disa shtete - ashtu sikurse edhe në Shqipëri - muaji i Ramazanit përkon me stinën e verës, ku vapa arrin kulmin. Padyshim që në këtë gjë ka një urtësi hyjnore. Në ndryshimin e natës, ditës dhe stinëve të vitit ka mësim për...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

03.06.2016

Vetbesimi, koncepti dhe burimet

T’i  besosh vetes: sa e çuditshme është kjo marrëdhënie nëse e thellojmë reflektimin mbi të! Por sa i largët na duket ky raport kur kuptimin tonë e drejtojmë kah rrafshi i jashtëm i gjërave dhe prej andej presim plotësimin e...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

25.05.2016

Mirësia dhe mëshira e Allahut

Me emrin e Allahut, Të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për profetin Muhamed. Të nderuar miq! Sonte dëshirojmë që të karikojmë zemrën me lëndën e besimit, do të flasim për mëshirën. Nëse...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

25.05.2016

Ibadeti i Profetit (a.s)

Falenderimi i Profetit (a.s) ndaj Allahut Profeti (a.s) e falenderonte gjithmonë Allahun për mirësitë e panumërta që ia kishte dhënë. Ajo që përjetonte Profeti (a.s), ishte në harmoni të plotë me mirësitë që i kishte dhënë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

24.05.2016

Dy përfundime të ndryshme

Herakliu ishte mbret i bizantëve dhe njohës i mirë i Ungjillit. Ai kishte një mik të tijin në Romë, i cili ishte edhe ai njohës i mirë i Ungjillit. Ky person gëzonte një pozitë mjaft të madhe tek njerëzit, madje edhe më të...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

Displaying results 1 to 7 out of 407
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook