06.05.2016

Liria dhe jeta

Në betejën e Bedrit, muslimanët zunë rob një numër të konsiderueshëm  nga luftëtarët trima dhe nga  liderët e armiqve të Islamit dhe muslimanëve. Për të shpaguar veten e tyre dhe për të fituar lirinë, këta robër duhet...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

26.03.2016

Qëllimet e adhurimit në Islam

Qëllimi i njeriut në këtë botë është adhurimi i Allahut. Adhurimi është kulmi i nënshtrimit dhe dashurisë për Allahun. Adhurimi në Islam përfshin të gjithë fenë dhe të gjitha sferat e ndryshme të jetës.[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

29.02.2016

Habitem me atë njeri

Habitem me atë të njeri që mbështetet tek Allahu dhe pastaj është i shqetësuar për të ardhmen e tij! Habitem me atë njeri që beson tek mëshira e Allahut dhe pastaj i humb shpresat nga rrugëdalja! Habitem me atë njeri që flet...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

19.02.2016

Pastërtia e zemrës

Namazi është lidhja midis njeriut dhe Allahut. Që namazi të kryhet në mënyrën e duhur zemra bashkë me trupin duhet të jenë prezentë.  E njëjta gjë vlen edhe për të gjitha adhurimet e tjera. Prandaj edhe Profeti (a.s) ka...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

05.07.2014

Spiritualiteti. Tarik Ramadani

Tensionet intime dhe konfliktet e brendshme ( të cilat kundërshtojnë mendjen dhe trupin, apo e thënë në mënyrë më të rëndomtë, amigdalën dhe neo-korteksin) mund të rezultojnë në një humbje të rrezikshme të vetëkontrollit, apo...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Melhemet e zemres

02.07.2014

Kallëpe

E kisha fjetur mendjen se ylli i tij tashmë është shuar, jo për ndonjë fakt konkret, aq sa për vetë faktin se distanca mes nesh ishte e largët dhe komunikimi me të i pamundur. Por, që në takimin e parë me të, ndryshova mendim....[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

26.06.2014

Ta mori Ukashe - Hadith

Thotë profeti Muhamed a.s:“Mu paraqitën popujt dhe pashë profetë me një turmë njerëz pas. Pashë të tjerë me dhjetë persona, të tjerë me pesë, të tjerë me dy, të tjerë me një dhe të tjerë me asnjë njeri. Më pas mu shfaq një...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook