24.12.2013

Thënie të urta nga hazreti Aliu, Zoti qoftë i kënaqur me të!

Pesë gjëra njihen me pesë të tjera: Pema njihet nga frutat e saj. Gruaja njihet kur i shoqi është në hall. Miku njihet në ditë të vështirë. Në fatkeqësi, njihet besimtari i mirë. Bujari njihet në nevojë. Pesë gjëra i...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

20.12.2013

Filiza të thatë

Im bir, më vendosi para disa alternativave të vështira, kur më drejtoi këtë pyetje: “Je duke ngarë një makinë, e cila nuk nxë më shumë sesa shoferin dhe një person tjetër. Gjatë rrugës, shikon tre persona që kanë nevojë për...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

11.12.2013

Mëso si të dashurosh

E pyeta një të ri:”Si ke mësuar të duash?” Pafajësisht, ai u përgjigj:”Kam mësuar dashurinë e faqeve, supeve dhe duarve!” Dashuria këtu, është puthja, një traditë e çuditshme e vendeve të Gadishullit Arabik. Poeti i dashurisë,...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

06.12.2013

Kështu më jep sadopak shpresë

Ishte ora tre pasdreke dhe unë po prisja të lirohej trafiku i rënduar i zakonshëm i pasditeve të Ramazanit. Shoferi i makinës pas meje, herë pas here më shurdhonte me borinë e makinës së tij, duke më kërkuar të lëviz një hap...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

05.12.2013

Unë dhe ti

Kështu quhet një lojë gjuhësore; Unë jam deti, kurse ti je vala, unë jam hëna kurse ti je drita, unë jam zemra kursi ti je pulsi i saj, e kështu me radhë. I tillë është dhe integrimi dhe dialogu mes partnerëve, bashkëshortëve,...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

04.12.2013

Buzëqeshni

Buzëqeshja është adresa e dashurisë, ajo është kapari i miqësisë. Një fytyrë e çelur i përngjan agimit plot nur e dritë, ajo të mbush me shpresë dhe optimizëm. Buzëqeshja dhe e qeshura përmenden në Kuran dhe në traditën...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

29.11.2013

600 euro

Bujar Sh., pedagog i ri në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, po përpiqej të ruante durimin atë ditë shtatori në provimin me vjeshtukët e par-time. I pakënaqur me sjelljen e pafytyrë të studentëve mbetës, me kopjet e zëna në...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 85 to 91 out of 405

Oraret e faljes

04/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4305:3412:5416:4620:0121:39

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook