24.06.2014

Të jesh i paanshëm

Në koleksionin e imam Buhariut, në kapitullin e Besimit “Përhapja e Selamit është pjesë e Islamit”, nga Amar ibnu Jasir tregohet të ketë thënë se:”Kush ka tre veti ka përmbledhur të gjithë besimin; Të jesh i drejtë (të ruash...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

20.06.2014

E mira gjendet këtu, në kraharor - Hadith

Një nga shokët e Profetit a.s, Vasibe, tregon:”Një ditë ndodhesha në xhami dhe u nisa drejt të dërguarit të Zotit a.s që ta pyes mbi të mirën dhe të ligën. Unë fillova të kapërcej rreshtat e njerëzve drejt Profetit a.s dhe disa...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

20.06.2014

Dy komplekset

Njeriu i shoqërive tona vuan nga dy komplekse goxha të mëdha: I pari, ka të bëjë me kërkesat e tij, të cilat janë në nivelin më të lartë. Aq të shumta janë këto kërkesa, saqë ai e ka harruar fare se ka detyrime për të plotësuar...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

16.06.2014

Linjat e modës

Autorja Perl Buck, tregon se është njohur me vuajtjet e një vajze në shoqërinë kineze, e cila e konsideronte bukurinë e femrës tek këmba e vogël. Për këtë, kinezët e fusin këmbën e vajzës në një këpucë hekuri me qëllim që të mos...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

16.06.2014

Kush është njeriu më i pasur?

Teksa lexoja gazetat, më tërhoqi vëmendjen një raport mbi vendet dhe njerëzit më të pasur në botë. Gjatë leximit të artikullit, pyeta veten: Cili është kriteri për tu renditur tek të pasurit? Rreshtat në vazhdim, ma shuan këtë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

13.06.2014

Ku është Salahudini ynë?!

Kur njerëzit lidhen pas personave, më shumë sesa pas parimeve dhe ideve, ata besojnë se shpëtimi i tyre i vetëm do të jetë nga dora e “heroit të ardhshëm”, të cilin e presin me padurim, sigurisht duke bërë sehir. Sipas tyre,...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

10.06.2014

“O robërit e Mi! - Hadith Kudsij

Thotë vetë Zoti në një hadith kudsij: “O robërit e Mi! Të gjithë ju jeni të humbur, veç atij që e kam drejtuar Unë. Prandaj, më kërkoni që t’ju drejtoj! O robërit e Mi! Të gjithë ju jeni të uritur, përveç atij që e kam ushqyer...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook