03.06.2014

Profeti dhe milingona - Hadith kudsij

Në një thënie që e transmeton nga Zoti, profeti Muhamed a.s tregon se një profet u ul të pushojë në një hije peme. Një milingonë aty pranë, e pickoi dhe profeti brofi në këmbë. Menjëherë urdhëroi njerëzit e tij që ta djegin...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

31.05.2014

Lutja e të sëmurit

Një ditë, profeti Muhamed a.s vajti tek një besimtar i sëmurë, i cili ishte ligështuar dhe dobësuar saqë kishte mbetur sa një zog pule. Pasi e përshëndeti, profeti Muhamed a.s e pyeti të sëmurin:”A e ke lutur Zotin dhe a i...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

30.05.2014

Lavdia

Teksa sheh shenjat që kanë lënë kolosë të ndryshëm në lashtësi, mbetesh i pa fjalë dhe të duket vetja shumë i dobët. Trashëgimia faraonike në Egjipt, trashëgimia romake në Evropë, Marok, Levant, Libi, Asirianët në veri të...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

30.05.2014

Mëshironi ata që janë në tokë, tu mëshirojë ai që është në qiell

Tregon profeti Muhamed a.s, se një burrë i pasur nuk kishte bërë as dhe një vepër të mirë, përveç faktit se u jepte borxh njerëzve dhe kur vinte koha për të marrë borxhet, u thoshte punonjësve të tij:”U merrni njerëzve aq sa kanë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

28.05.2014

O biri i Ademit! Të kërkova...

Profeti Muhamed a.s tregon se Zoti do i drejtohet njeriut dhe do i thotë:“O biri i Ademit! Të kërkova ushqim dhe nuk më dhe.” Njeriu do e pyesë “Po si të të ushqej Ty, o Zot, kur Ti je Sunduesi i të gjithë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

27.05.2014

Ritualet nafile, shtegu drejt dashurisë së Zotit

Nafile është një fjalë e cila përcjell shumë koncepte. Sido që të përkthehet dhe interpretohet, thelbi i saj në kuptimin gjuhësor mbetet “shtesa”. Sakaq, në kuptimin sheriatik, ajo do të thotë shtimi i ritualeve dhe adhurimeve në...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

23.05.2014

Përse Miraxhi u bë nga Kudsi dhe jo nga Meka

Udhëtimi i Israsë startoi nga qyteti i shenjtë i Mekës dhe përfundoi në xhaminë Aksa, në tokën e Shamit, gjë e cila përmendet qartë në Kuranin fisnik. Ky udhëtim ishte një mrekulli, të cilën kush e mohon ka bërë “kufër-mosbesim”...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 405

Oraret e faljes

05/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:3606:1212:5016:2519:1620:41

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook