23.05.2014

Përse Miraxhi u bë nga Kudsi dhe jo nga Meka

Udhëtimi i Israsë startoi nga qyteti i shenjtë i Mekës dhe përfundoi në xhaminë Aksa, në tokën e Shamit, gjë e cila përmendet qartë në Kuranin fisnik. Ky udhëtim ishte një mrekulli, të cilën kush e mohon ka bërë “kufër-mosbesim”...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

23.05.2014

Hadith Kudsij

Tregon profeti Muhamed a.s, se Zoti i lartësuar i drejtohet njeriut dhe i thotë: ”O bir i Ademit! Përderisa më lutesh dhe shpreson tek Unë, do të fal për çdo gjynah. O bir i Ademit! Nëse gjynahet e tua arrijnë kulmin e...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

19.05.2014

O bir i Ademit!

"O bir i Ademit! Mos iu frikëso atij që ka pushtet përderisa ekziston pushteti Im dhe pushteti Im është i përjetshëm! O bir i Ademit! Të kam krijuar për të më adhuruar, prandaj mos u tall! Ta kam ndarë rizkun, prandaj mos...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

17.05.2014

Sprovë apo dënim

Kur ime bijë më kërkoi t`i flas rreth sprovës, pyetja e saj më befasoi. Ajo më kujtoi se ishte hera e parë që po përpiqesha të sjell ndërmend diçka rreth kësaj çështjeje në jetën time. Po, kam folur rreth disa gjërave, që kanë të...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

17.05.2014

Bir i detit

Kurrë nuk më kishte vajtur ndërmend se një ditë do e krahasoj Islamin me peshkun dhe lirinë me detin. Ky përngjasim me lindi teksa një ditë isha ulur dhe meditoja rreth imponimit, dhunës dhe detyrimit, të cilat shkaktojnë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

16.05.2014

Motivi i dites se Xhuma - Çaste optimizmi

Çaste optimizmi dhe lumturie janë ato kur përfundojmë lutjet tona të përditshme, ato kur lusim Zotin me përgjërim për të na dhënë sukses në jetën tonë, për të na ndriçuar udhën dhe për të na udhëzuar dhe drejtuar. Çaste...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

15.05.2014

Dashuria 1

Një pjesë e rëndësishme e qetësisë shpirtërore të njeriut, është emocioni i bukur i dashurisë. Një karakteristikë e njeriut është aftësia e tij për të dashur, për tu falur dashuri të gjithë atyre që e rrethojnë dhe të gjithë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook