13.05.2014

Biseda mes Zotit dhe Ademit a.s

Pasi Ademi a.s u nxor nga Xhenneti, filloi të qajë. Zoti i Madhëruar filloi ta ngushëllojë me këto fjalë, të cilat i rrëfen Ibnul Kajim: “O Adem! Unë të sprovova me gjynah, për shkak se dëshiroja të shohësh Dashurinë dhe...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

12.05.2014

Kërkoje tek vetja

Vetja jonë është një botë më vete dhe e çuditshme! Ajo ndryshon çdo moment, duke mos qenë aspak e qëndrueshme. E do dikë dhe e sheh si mbret, fillon e urren dhe e sheh si shejtanin vetë. I shkreti nuk ishte as mbret dhe as...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

09.05.2014

Feja është këshillë

Transmetohet nga Temim Darij, Zoti qoftë i kënaqur me të, se profetit Muhamed a.s ka thënë:”Feja është këshillë.” Ne e pyetëm:”Për kë o i dërguar i Zotit?” Ai u përgjigj:”Për Zotin, për Librin e Tij, për të Dërguarin e Tij, për...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

03.05.2014

Si të vdesësh?

Gjatë një ligjërate këtë javë, auditorit i drejtova këtë pyetje:”Si do të donit të vdisnit?” Pothuaj një zëri, u përgjigjën:”Me kokën në sexhde!” Nuk ishte një përgjigje surprizë, pasi është diçka që e ëndërroj dhe vetë. Thotë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

28.04.2014

Kemi kontradikta…por!

Një i ri i zgjuar më pati thënë dikur:”Ke njëzet vite që flet për kontradiktat në mexhliset e tua, programet televizive, mësimet dhe librat. Cili është konkluzioni me të cilin ke dalë?” I thashë:”Nuk e kam një të tillë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

21.04.2014

Si ti jam dhe unë..

Në Horasan, jetonte një burrë me ngjyrë të zezë, njeri i devotshëm dhe me dije të gjera. Më parë, kishte qenë skllav, por që kishte fituar lirinë. Gëzonte simpatinë e të gjithëve. Një ditë, del nga shtëpia drejt xhamisë. Rrugës e...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

18.04.2014

Motivi i dites se xhuma

Kur të pushtojnë hallet... Kur të hidhen përsipër fatkeqësitë... Kur jeta jonë të kaplohet nga errësira e zezë... Kur lotët janë gjuha e vetme që njohin sytë dhe titulli i vetëm i dhimbjes së zemrës... Kur na është mbyllur...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook