21.02.2011

HISTORIA E SARES

Kjo temë, siç edhe shihet i kushtohet Sarës. Nuk është Sara e shoqja e profetit Ibrahim, por është Sara, një nga motrat tona të cilën Zoti e udhëzoi në rrugë të drejtë. Në kohën e Musait a.s, ndodh një thatësirë e madhe që nuk...[more]

Category: Melhemet e zemres

19.02.2011

Zararet e gjuhës

Gjuha është një nga mirësitë e shumta me të cilat na ka nderuar Zoti. Me qëllim që ajo t'i shërbejë siç duhet misionit për të cilin është krijuar, Zoti e ka obliguar njeriun më një sërë detyrash. Një ndër to është dhe agjërimi i...[more]

Category: Melhemet e zemres

19.02.2011

Fundi i mirë dhe ai i keq

Këtë temë do e fillojmë me një ndodhi, e cila ka ndodhur gjatë betejës së Hajberit, mes myslimanëve dhe hebrenjve. Ndërkohë që beteja ishte në kulmin e saj, shokët e Profetit a.s dalluan një nga myslimanët që luftonte fuqishëm,...[more]

Category: Melhemet e zemres

19.02.2011

Udhëtimi drejt vdekjes

Një herë ndodhi që u gjenda në udhëtim për dy ditë rrjesht dhe nuk pata asnjë kontakt me xhaminë. Të them të drejtën, ndjeva një vetmi dhe izolim që nuk e kisha përjetuar më parë dhe me vete mendova: I pa të meta je o Zot! Dy...[more]

Category: Melhemet e zemres

19.02.2011

Dita e thirrjes

Emrat e Ditës së Kiametit përmenden në Kuran dhe janë të shumtë dhe çdo emër, përcjell një domethënie të caktuar. Disa nga këto emra janë: Dita e Dridhjes së madhe, Dita e Tubimit, Dita e së Vërtetës së pashmangshme, Dita e...[more]

Category: Melhemet e zemres

19.02.2011

Dita e llogarisë

Për shkak të qëndrimit të gjatë – pesëdhjetë mijë vite – njerëzimi fillon të drobitet dhe rraskapitet. I gjithë njerëzimi, që nga Ademi a.s gjer tek njeriu i fundit mbi tokë, demoralizohen dhe fillojnë të thërrasin:"Ku është...[more]

Category: Melhemet e zemres

15.02.2011

“Jo-ja” më e famshme në Amerikë

Gjatë një mbrëmjeje të acartë tetori, të vitit 1955, Rosa Parks, një grua zeshkane dhe me profesion rrobaqepëse, po bëhej gati për tu kthyer në shtëpi, pas një dite të lodhshme dhe rutine pune. Ajo doli në rrugë, me çantën të...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 400 to 406 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook