18.04.2014

Unë, xhindet dhe njerëzit...

Tregon profeti Muhamed a.s se Zoti i lartesuar thote: “Unë, xhindët dhe njerëzit jemi në hall të madh. I krijoj, kurse ata adhurojnë dikë tjetër, i furnizoj, kurse ata falenderojnë dikë tjetër. Të mirat e Mia zbresin tek robët...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

17.04.2014

E dinim por nuk e vepronim

Tregon Ibnul Kajim, Zoti e mëshiroftë se: Një vajzë e re në moshë, u sëmur nga mortaja dhe më pas ndërroi jetë prej saj. I ati e pa një natë në ëndërr dhe e pyeti:”Bija ime, më trego diçka për botën tjetër!” Vajza iu...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

11.04.2014

O Bujar, i qëndroj besës tonë të parë

Një njeri i mirë, tregon se teksa po sillej rrotull Qabes, dëgjon një zë gruaje e cila lutej:”O Bujar, i qëndroj besës tonë të parë!” Ai i afrohet dhe e pyet:”Më fal moj motër, por a mund të më thuash si e ke hallin dhe çfarë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

10.04.2014

Media e re

Dobia por dhe kënaqësia më bënë që të kaloj disa kohë me miqtë e mi në facebook dhe twitter. Jam mësuar tu postoj aksioma dhe thënie kuptimplota, të cilat shprehin përvoja kalimtare apo të thella të jetës, por mund të ndaj me...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

08.04.2014

Islami dhe lëvizjet

Vizitova një vend mysliman, rreth të cilit kisha krijuar një përshtypje jo të mirë. Kisha dëgjuar se atje persekutoheshin femrat me shami, se besimtarët praktikantë persekutoheshin, burgoseshin e madje dhe vriteshin. Dikur, gjatë...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

05.04.2014

Zoti…pastaj..!

Miku im (F) është lidhur me fenë kohët e fundit, nuk ka arsimin e mjaftueshëm dhe nga personat që e rrethojnë ka marrë disa mësime, të cilave u është fokusuar totalisht. Ai ka shkruar dhe një broshurë tashmë rreth disa fenomeneve...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

03.04.2014

Po, derdhe lotin tënd!

Qëndroi mbi varrin e të birit duke e qarë dhe vajtuar. Dikush vajti dhe pasi e ngushëlloi i tha:”O xhaxha! E qara jote nuk ta kthen dot atë që iku!” Burri e pa në sy folësin dhe i tha me sytë plot me lot:”E di, prandaj dhe...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 43 to 49 out of 406

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook