27.03.2014

Dija e njeriut

Ajo vajti tek një parukeri që të rregullohej pasi do të shkonte në një dasëm. Për shkak se nuk biseduan fare për pazarin në fillim, kur parukierja i tregoi shumën që i detyrohej për shërbin, klientja u shtang. Edhe pse e pagoi,...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

22.03.2014

Barrierat

Ai që është shtrirë sa gjërë e gjatë,  është kokra e dembelit, ai ankohet dhe e justifikon dembelizmin e vet se dyert janë të mbyllura, se asgjë nuk është si më parë, se të gjitha përpjekjet e tij kanë dështuar, se nuk ka më...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

21.03.2014

Mos u mbështet në veprat e tua

Nga shenjat e mbështetjes tek veprimet e tua – humbja e shpresës në çastet e dështimit. Ibn Ata’ Allah, Zoti pastë mëshirë për të, e nis aforizmin e tij duke korrigjuar besimin dhe kredon e myslimanëve në zemrat e tyre. Duke...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

12.03.2014

Unik në llojin e vet!

Të thuash “Unik në llojin e tij” është një lëvdatë dhe vlerësim, që do të thotë se ai nuk ka shok në vlerat që përfaqëson. Këto fjalë janë thënë edhe për Omer ibnul Hatabin nga vetë Aisheja, Zoti qoftë i kënaqur me të dy, e cila...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

10.03.2014

Jeta vazhdon edhe pa ne të dy

Kujdes se mos të vë në lojë shejtani dhe të fillosh të besosh se je pjesë e pandarë e këtij universi, se rrjedha historike fillon e mbaron tek ti. Nëse të ka ndodhur kjo, duhet të shpejtosh dhe të kërkosh derman. Në varreza...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

08.03.2014

Fanatik!

Kur në fushën e sportit takohen dy skuadra legjendare, nuk është e vështirë të konstatosh fanatizmin tek të pasionuarit pas futbollit! Fanatizmi nuk ka lindur nga futbolli, por është brenda konstruktit tonë mendor, që nga koha e...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

05.03.2014

Përvoja ime me librin!

Ndër gjërat më të bukura që koleksionoj, është dhe një vulë fëminore, me të cilën vulosja faqen e parë të çdo libri që shtija në dorë “Biblioteka e Selman Aude dhe vëllezërve të tij!” Sipas psikologëve, fëmijët që lexojnë që në...[more]

Category: Melhemet e zemres, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 50 to 56 out of 405

Oraret e faljes

06/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4505:3512:5416:4520:0021:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook