17.04.2014

Të meditosh rreth krijesave të Zotit

Shumë njerëz kanë nevojë të ndryshojnë këndvështrimin e tyre ndaj adhurimeve dhe ibadeteve për Zotin. Shumë njerëz i konceptojnë adhurimet thjesht si shlyerje detyrimi. Zoti na ka urdhëruar ta bëjmë këtë dhe ne jemi të detyruar...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

24.03.2014

T’i falesh Zotit

Elementin e tetë të lumturisë, e kemi titulluar “Lidhje të forta me Zotin”, të cilin e kemi ngjyrosur me ngjyrën e bardhë, ngjyrën e pastërtisë dhe të qartësisë. Nëse kërkon të jetosh i lumtur në këtë botë, duhet të ndërtosh...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

26.02.2014

Të përkujtosh Zotin

Që të kalojmë një jetë sa më të lumtur, ne kemi nevojë të kemi lidhje të forta me hyjnoren, me Zotin dhe me Krijuesin tonë. Ne kemi nevojë ta adhurojmë Atë dhe t’i lutemi të na ndihmojë. Një studiues perëndimor në fushën e...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

17.02.2014

Shtëpi e ngrohtë

Me këtë temë, ne hyjmë në elementin e gjashtë të lumturisë, atë të ngrohtësisë familjare. Është e pamundur që njeriu të ndihet i lumtur ndërkohë që njerëzit që e rrethojnë ndihen të trishtuar, të pezmatuar dhe të vuajtur....[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

11.02.2014

Jo urrejtjes

Gjatë jetës, njeriu është i detyruar të kontaktojë dhe të fërkohet me shumë njerëz. Kjo gjë shkakton mllefe, urrejtje, zili dhe inate. Shkaku i këtyre sëmundjeve kthehet te diversiteti. Zoti i lartësuar, kur i krijoi njerëzit i...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

25.10.2013

Paqja shpirtërore

Kjo temë, është tema përmbledhëse e të gjitha temave që kemi trajtuar më parë. Nëse një njeri është i paqtë me veten e tij, kjo do të pasqyrohet dhe në marrëdhëniet me të tjerët dhe botën që e rrethon. Shpirti i ngjan një rajoni...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

30.07.2013

Humanizmi

Të jesh human do të thotë të mbash qëndrim njerëzor e fisnik dhe të tregosh dashuri të thellë ndaj të gjithë njerëzve. Zemra jote duhet të jetë e madhe dhe t’i nxërë të gjithë njerëzit, pa dallim. Në dy temat e para të elementit...[more]

Category: Udhëtim drejt lumturisë, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 25
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-25 Next > Last >>

Oraret e faljes

01/07/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:5705:0612:5116:5020:2422:18

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook