15.12.2016

Biri im! Islami është feja jote

Biri im! Të gjitha rrugët të shpien tek Islami, nëse nijeti është i pastër dhe vendosmëria e plotë.Nuk e humbet rrugën vetëm se ai që është i verbër, nuk ka nijet të pastër dhe nuk është serioz në kërkimin e të vërtetës....[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Urtesi

14.05.2016

Askënd nuk e çon rryma drejt pasurisë

Nuk është nevoja që të jesh fallxhor që të parashikosh të ardhmen e dikujt. Këtë mund ta bësh duke i bërë atij ose asaj një pyetje të thjeshtë: Cili është qëllimi yt i përcaktuar në jetë dhe çfarë planesh ke bërë për ta arritur...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Urtesi

14.05.2016

Gruaja e mirë

E pyetën një njeri të urtë: “Na e përshkruaj gruan e mirë, gruan e cila e lumturon burrin e saj”? Ai u përgjigj: “Grua e mirë është ajo grua, e cila ruan dinjitetin dhe nderin e burrit të saj, e vlerëson atë, kujdeset për...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Urtesi

08.03.2016

Kush jam unë? Përcaktimi i identitetit dhe përkatësisë

Hapësirat e mendimit dhe meditimit janë shumë të gjera e pa kufi. Marrja e tyre nga Libri i Allahut i jep njeriut thellësi në mendim. Libri i Allahut është referenca e domosdoshme ku njeriu mëson rregullat elementare të detyrimit...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Urtesi

19.02.2016

Dialog me lotin

Një ditë fillova të qaj për shkak të gjynaheve të shumta dhe punëve të mira që janë shumë të pakta. Një pikë loti rrodhi dhe më tha: Loti: Çfarë ke o rob i Allahut? Robi i Allahut: Kush je ti? Loti: Unë jam loti yt. Robi i...[more]

Category: Urtesi

18.06.2014

Dy dorëheqjet!

Selman Khan është themelues i Khan Academy dhe përfaqëson “çmendurinë” që bën ndryshimin në botë. Imagjino një të ri i cili ka kryer fakultetin e matematikës në MIT (një nga universitetet më të mirë në botë në fushën e...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

17.06.2014

Lukmani i urtë

Emri i tij është Lukman ibnu Baura. Ai ishte skllav i zi nga Abisinia. Buzët i kishte të trasha, vrimat e hundës të gjera, me shtat të shkurtër, me hundë të shtypur dhe me këmbët e çara. Megjithatë, këto të meta nuk ia ulnin...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 218
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook