21.05.2014

Burri që njohu Zotin

Një burrë, vuante nga një sëmundje shumë e vështirë dhe e pështirë në të njëjtën kohë, të cilës nuk i kishte gjetur ilaç gjer atëherë. Sa herë që gjendej mes njerëzve, i thoshin:”Ty të vjen një erë e qelbur! A nuk lahesh...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

14.05.2014

Vetëm një minutë!

Po prisja radhën të blej një biletë autobusi, pasi do të shkoja në një qytet 330 km larg. Para meje ishte një zonjë tek të gjashtëdhjetat, e cila nuk po shkëputej nga dritarja ku bliheshin biletat. Në fund, biletashitësja i...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

02.05.2014

Ti japësh kuptim jetës

Ajo ndjeu një vetmi vrasëse pas martesës së vajzës së saj të vetme, e cila u vendos në shtëpinë e të shoqit në Australi, ku dhe ndiqnin studimet të dy bashkë. Ndjeu se pas ndarjes me të bijën, e ndanin vetëm disa hapa nga...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

28.04.2014

Në shoqërinë e Profetit a.s

Në Siri, është një lagje e cila mban emrin Saruxhe. Në këtë lagje gjendet një xhami, e cila njihet si xhamia e trëndafilit. Një herë e një kohë, në këtë xhami shërbente një hoxhë dhe predikues shumë i aftë, orator dhe njeri i...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

25.04.2014

Njeriu i mirë

Tregohet se sulltan Bajazidi, një natë dëgjoi një zë në ëndërr, zë i cili e bëri të brofë në këmbë. Ai thirri sekretarin e tij dhe i kërkoi të përgatisë disa burra se donte të shkojë diku. Të gjithë u veshën si njerëz të thjeshtë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

09.04.2014

Përballë një të talentuari

Shpesh herë, prindërit dhe shoqëria i ndrydhin talentet e fëmijëve të tyre. Shohim fëmijë që bëjnë objekte të ndryshme me letra, dërrasa etj... dhe nga ana tjetër shohim prindërit që u bërtasin se janë të prapë, se kanë bërë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

27.03.2014

S'ka forcë e jashtme që e tund besimin e brendshëm

Ai ishte komandant legjendar, aleat i ngushtë i fitores në çdo betejë. Ushtria e tij, edhe pse modeste në numër dhe armatime por e çeliktë dhe e pathyeshme për nga vullneti, qëndronte në llogore, në pritje të ushtrisë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 217

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook