25.01.2014

Me profetin Musa a.s

Një djalosh i ri dhe plot ambicie, i kërkoi profetit Musa a.s që ta lusë Zotin ta bëjë të pasur. Musai a.s e pyeti nëse e preferonte pasurinë gjatë tridhjetë viteve të para, apo tridhjetë viteve të fundit të jetës. Djaloshi...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

18.01.2014

Vendi i të verbërve

Në përpjekje për ti shpëtuar mizorive të kolonizatorëve spanjollë, një fis nga indianët e Perusë, u detyrua të mbledhë plaçkat dhe të marrë rrugën e maleve. Pasi ishin vendosur në një luginë të gjerë, ndodh një tërmet dhe disa...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

14.01.2014

Shtatë të verbrit

Ngjarja që do tu tregoj, ka ndodhur kur punoja në gjykatë. Një ditë më erdhi një burrë, i cili filloi të ankohej se i kishin vjedhur makinën. Pasi e qetësova pak, e pyeta dhe më tregoi se kishte shtatë fëmijë të verbër. Me lot...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2014

Pula në shishe

Pula në shishe Këtë tregim, e rrëfen një nga mësuesit e nderuar, i cili njihet për inteligjencën, maturinë, urtësinë dhe intuitën. Mësuesi ynë, jep lëndën e gjuhën arabe. Ai tregon: Gjatë një ore mësimi, po shpjegoja mësimin e...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

28.12.2013

Bëj mirë

Tregohet se një njeri i mirë, vendosi që të japë një sadaka (lëmoshë) për hatër të Zotit. Me qëllim që këtë akt të mirë ta bëjë vetëm për hatër të Zotit, vendosi që shumën që kishte ndërmend, t’ia japë dikujt natën, që të mos e...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

16.12.2013

Dy vëllezërit

Një herë e një kohë, jetonin dy vëllezër, të cilët e siguronin jetesën duke punuar tokën e tyre të përbashkët. Njëri nga vëllezërit ishte i martuar dhe kishte familje goxha të madhe, kurse tjetri ishte akoma beqar. Secili prej...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

15.12.2013

Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?

Një burrë i mençur, u pyet:”Përse ndonjëherë gratë qajnë pa shkak?” Ai u përgjigj:”Dëgjo more bir! Kur Zoti e krijoi gruan, i dha supe të forta që të mbajë barrën e botës. I dha krahë të brishtë dhe plot dhembshuri, që të...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 217

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook